Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle Elhamdülillah buraya ikinci doğum hikayemi yazmak nasip oldu. Şimdi hikayeme gecelim🥰
İlk olarak 4 Eylül Cumartesi günü 37+6 haftalık iken ilk nişanlım geldi o günden sonra düzensiz ama sürekli devam eden hafif sancilarim oldu adet sancısı gibi. Ama düzene tam girmiyordu. Pazartesi günü biraz daha sıklastı sancılar ama yine de hafifti bu arada şehir hastahanesine gidiyordum ve sıra bulamadığım için acile gidiyordum genel de yine acile gittik bebeğin sağlığından emin olmak icin nst ye girdim düzenli ama 50 de sancilarim çıktı açıklığa baktılar 1 parmakti sadece. Üzülerek eve döndüm. Salı günü saat 15:00′dan sonra bir anda sancilarim başladı düzenli olarak 2 dk da bir geliyordu ve cumartesiden beri de Nişan gelmeye devam ediyordu sancılar daha siddetliydi bu defa ana dayanilamayacak gibi değildi asla sadece biraz rahatsız ediciydi, akşam ümitsiz bir şekilde açılma olduğunu düşünmeden acile gittik tekrar nst de sancilarim çıktı düzenli ama yine 50 lerde 1 cm acilmam varmış 1 saat sonra tekrar nst istediler tekrar girdim (bu arada o bir saatte hastahanenin önünde sürekli adımladım ) yine düzenli sancılar çıktı ama 50 lerde😅 acilmam 3 cm olmuş ama şaşırdım gece saat 3 te takrar gel dediler eve geldik ama sancilarin şiddeti artmaya başladı yine 2 dk da bir giriyor ve beni uykumdan uyandırıyor. Neyse gece 3 te tekrar gittik nst de sancılar yine düzenli ama 60 larda açılma da ilerlememis halen 3 cm yapacak bir şey yok ilerlememis deyip eve yolladılar üzüldüm açıkçası umutla gitmiştim sancılar da siddetlenince…
Eve geldik ama artık sancılar beni baya zorlamaya başladı gelince 40 saniye felan sürüyor ama şiddetli sabah artık iyice belime vurmaya başladı duşa girdim belime sıcak su tutuyorum yemek bile yiyemedim ama sakinim annemi de aldık sabah hastahaneye gittik 08: de ve açılmama bakıldı 4-5 cm yatisim yapıldı heyecan ve korku bir arada bende bir tane oğlum var 2,5 yaşında aklım onda kaldı sürekli o vardı aklımda gözlerim dolu doluydu hep eşimle annemle görüştüm beni dogumhaneye götürdüler. Odam tek kişilikti ve ebelerim o kadar iyilerdi ki elhamdülillah Rabbım herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Ebem sancilarimin biraz hafif olduğunu ama zamanla artarsa acilmamin daha çabuk ilerleyecegini söyledi ama acikligima baktıklarında 7 cm olmuştu bile (bu arada yatisim 9:45 te yapıldı) ebem çok şaşırdı bu sanciya bu açıklık çok güzel dedi. Bana plates topu getirdi, sanci girdiğinde belime masaj yaptı yanimdan hiç ayrilmadi saolsun sürekli benimle konuşarak beni motive etti ve bana güç oldu…
Kontrol için dr geldiğinde acilmanin 6 cm olduğunu bu sancilarla doğum zor dedi ve suni takilmasini söyledi çok üzüldüm ve açıkçası ümitsizliğe kapıldım uzayacak diye doğum. Ebemden eşimin yanıma gelmesini rica ettim ve saolsun izin verdiler saat 12 buçuk gibi suni takıldı eşim yanıma geldi duygusallaştım onu görünce ağladım nst ye bagliydim o sırada sancilarim da iyice artmıştı (kendi sancilarim) eşim belime masaj yapıyordu yanıma gireli 5 dk olmamıştı ki bir anda suyum geldi ve hemen ebeleri çağırdı eşim ebeler bir baktı tam açıklık suni daha yeni takilmisti ki 5 dk anca durmuştur hemen çıkarttılar ve doğum başladı 3 ikinmada oğlum kucagimdaydı kordondaki kan tamamen bitene kadar göğsümde kaldı ve hemen yanımda giydirdiler kontrollerini yaptılar hiç ayrılmadı yanımdan biraz yırtmış oğlum çıkarken sadece dikisim var biraz ama hiç etkilemedi günlük hayatımı hemen o an ayağa kalktım ve oğlumla beraber odamıza geçtik. Elhamdülillah doğumum toplamda 3 saat 15 dk sürdü. 8 Eylül Çarşamba günü 38+3 te saat 13:07 de oğlumu kucağıma aldım. Ve elhamdülillah suni sanciya gerek kalmadı.
Simdi 10 günlük oldu şuan kucağımda uyuyor elhamdülillah.
Bu arada 3510 Gr, 52 cm doğdu oğlum.
İsmi de Hasan.
Rabbım herkese hayırlı kolay doğumlar nasip etsin.
Uzun oldu kusura bakmayın.
Ama inşallah umut ve motive olur doğum yapacaklara…
Hiç yürüyüş yapamadım ben hamileligimde
Sadece bir oğlum daha olduğundan evin içinde daha aktiftim. 🥰🥰🥰