PamirMira aminn. Şuan kadın doğumdan geldim kuzenim bizzat doktor anestezi uzmanı. Sinovaclı iki hamilenin yoğun bakımda yattığını yanlışlıkla ağzından kaçırdı. Gerçekten hamileler yoğun bakımda yani elbet belkide bağışıklığı düşüktü veya başka bir hastalığı vardı bunlarda olabilir ama biontechli bir hasta bile yokmuş yoğunbakımda. Bir kaç doktor arkadaşımla daha görüştüm doktorlarda birbirleriyle çelişiyor aynı bizim gibi o üç doz sinovac olmuş biontech olmamış mesela. Ama reddetmiyor doğru diyor sinovacın koruyuculuğu çok az. Kendi kadın doğumcumla görüştüm biontech ol dedi sinovac aşı olarak bile görmüyoruz diyor. Ama hepsi açıkça belirtiyor ileri dönemde ne olacağını bilmiyoruz ancak şuanda yaşanan duruma bakarsak faydası zararından çok diyor. Ciddi manada şuanki durum özellikle gebeliğinin son 3 ayında yakalanan gebeleri %70 daha kötü etkiliyormuş ne yazıkki. Kuzenim kararıma bırakıyor açık net konuşuyorum her şeyi yani doktorlarda ısrar edemiyor açıkçası özellikle ailemden birinin yanına gittim bu durum için adam yoğun bakımın direk içinde çalışıyor daha ne kadar gerçeklerle yüzleşebilirdim bilemiyorum 😅😅😅 gerçek şu gebeler hakikatten özellikle son üç ayında olanlar çok kötü etkileniyor ve hakikattende yoğun bakımlarda gebeler var 3. Trimesterda virüsü anne vücudunun kaldırma kapasitesi düşüyor yani o ölümler gerçek maalesef.