Glyldz Kizlar bn 33 haftalik hamileyim elimden geldigince bebegime yelek hirka elbise filan oruyorum bugun bi tane hirka ordum whatsap durumuna attim bi tane arkadas dedigim arkadas musvettesi duruma yorum yapmas hepsi ustunde parcalansin diye resmen dogmamis bebegime beddua etti. Ne diyosun sen diyincede hamileligine veriyorum dedi siz olsaniz ne anlarsiniz?? Sildim numarasini hemen ne kadar kalbi kotu insanlar var ya 😔 morelim cok bozuldu
Dlrsdzynpzll Glyldz canim kotu niyetle dememis olabilir belki hani ustunde eskisin falan diyoruz ya yanlis kelime secmistr
ozgeya Glyldz Afedersiniz ama bunun bedduayla alakası yok ki? Yeni bir kıyafet vs alındığında da üstünde paralansın/parçalansın denir.bu kötü bir anlama gelmiyor yani.
Kubraasya Glyldz aynen cnm ole derler ıstınde paralansın gule gule eskıt derler☺️Sen yanlıs anlamıssın sanırım🤭
Cgla Glyldz canim bosver ya ne niyetle dedigini fln sıkma canini oyle seylere. ozgeya evet ama o ustunde eskisin felan denir. Ustunde parcalansin sanki biraz beddua gibi geldi bana da ilk defa duydum boyle bi laf. Ustunde eskisin ins fln denir de ne bileyim.
Glyldz ozgeya parcalansin kelimesi cok farkli yere gdiyo paralansin demek ayri parcalansin demek ayriii
EzgiKizilates O eskisin bebeğin eskimesin anlamında kullanmış yanlış anlamışsın. Bizde yeni bişey alındığı zaman şöyle derler “üzerinde paralansın 😊”
ilknremrh Bencede hamileliginize versin bosyere kotu olmayın beddua yok ortada sanirim demek istedigi ustunde eskisin abartilacak bsey yok
ozgeya Cgla insandan insana değişiyor kelimeleri kullanım şekli sanırım ama ben çok duydum üzerinde paralansın ya da parçalansın diyen. Yanlış telafuz da etmiş olabilir ama ben kötü niyetle böyle birşey dediğini düşünmüyorum.
oykuannesi Canm üstünde parcalansın demek kötü niyetli değil bence üstünde paralansın denir bizim oralarda üstünde eskisin anlamında. Nasıl anlatılır bilemedm suan hep giysin gibi. Tabi aranızda baska bişi var mı bilmiyorum da beddua olarak demeiştr die düşünüyorm.
Glyldz oykuannesi baska bise yok paralansin denir tmm da parcalansin nedir ya bn hayatımda ilk defa birinin parcalansin dedigini duydum
ilknremrh Glyldz parcalansin diyince ne anliyorsunuz bu kadar insan beddua olarak algilamadi sze nasil beddua gibi geldi merak ettim
ozgeya Glyldz ben parçalansın olarak da çok duydum,insandan insana da değişiyor sanırım. Ama ben kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum.kötü anlama geldiği düşünmediği için sorduğunuzda da aynısını söylemiş olabilir.
Cgla ozgeya belkide bilemiyorum ki valla hic duymadigim icin banada biri dese bende boyle tepki verirdim heralde😂🙈🙈
Yabrukus Glyldz Glyldz yanlış anlamışsın ama tabi onu güzel bir şekilde de ifade edebilirdi hayırlı olsun güle güle giydir de demek var üstünde parçalansın ilk bakışta ağır görünüyor sanki neyse sıkma canını ama kötü bisey değil
Zeynp Glyldz ne farkeder paralansın parçalansın deyimi farklı kullanmış sadece köyü niyetli olmayın lütfen
Salmydessus Glyldz yeni birşey alınca üstünde paralansın derler ya öyle demek istemiştir kötü bişey değil ki o