Beren06 Yoğurt yapmak istiyorum ama kesinlikle açık süte karşıyım hazır market sütüyle yapsam olurmu ve dolapta kaç gün muhafaza edebilirim🥳
Nazli_ayar Beren06 Tabiki olur yapabilirsin. 10 gün falan duruyo dolapta bozulmadan. Yani daha fazla bekletmedim hiç o yüzden fazlasini bilmiyorum ☺️
Mr1517 Beren06 Tire süt , cam şişesi de var naylonda da , ondan alıp maya yaparım ben çok güzel tutuyor hem sağlıklı hem tarihleri kısa yani taze taze tüketmen lazım. Tavsiye ediyorum kesinlikle. Mandıralarda yada migrosta kesin var ☺️
Defne74 Beren06 sizin açık süte karşıyım dediginiz insanlar evlerinin ihtiyaçlarını o sütlerle karşılıyo market sütünün içinde binlerce şey varken açık sütte saf süt hiç bi katkı maddesi yok marlet sütünden yapmayın hazır market yogurdu alın ugraşmamış olursunuz
Kafam Beren06 dur bende çok hamaratım geçen bende yaptım yemin ederim ayran daha kıvamlı 😂😂😂😂😂 herşeyi de yaptım ama bilemedim 😂😂😂
Mrvsmt2502 Defne74 açık süt hamileyken önerilmiyor maalesef çünkü kaynatırken içindeki zararlı bakterilerle birlikte yararlılarda ölüyor tabi ısıya dayanıklı bakteriler yine kalmaya devam ediyor. Uht süt tüketmemiz gerekiyo hamileyken. Bende hamile kalana kadar açık süt alıp yoğurdumu kendim mayalardım doktorum önermedi
Beren06 bahtnurr1 yaa yukarda bi hanımefendi marka belirttti Migros’ta satılıyormuş bi onla deniycem umarım cıvık olmaz o öyle yapıyormus
Defne74 Kafam valla ilk kızımda açık süt içtim normalde de açık süt içerim market sütüdw neymiş öarket ypgurduda neymiş ya şimdide aynıyım önceden annelerimiz market sütüyle mi beslemişler bizleri ki şimdi market sütü diyolar
Defne74 Mrvsmt2502 marketler kazansın o zman ne diyelim kapalı sütlerin içinde kimbilir neler var onca şeyleri çekip gönderiyor tvlere zaten görmeyen göz katlanırmış
Defne74 Beren06 hiç bişi yapmıyo size öyle deniliyo millet tutturmuş market sütü diye gidiyo isteyen istegini yapabilir tabi
Nazli_ayar Beren06 Hastalık yapıyor demeyelimde. Tercih etmiyorum deseniz daha iyi olur. Biz küçüklüğümüzden beri açık süt içiyoruz. Anneme geldiğimde anneme süt aldığı yerden süt almasını söylerim içerim hâlâ. Ve daha hiç bir zararını görmedim. birde öyle her yerdende süt almayiz biz temiz sagildigina güvendiğimiz bir yerden aliriz. Biz eşimin işinden dolayı farklı şehire taşındık. Burda açık süt alabilecegim güvenilir bir yer bilmedigim için market sütü alıyorum yoksa ben açık sütçüyüm ☺️
istanbullugelin34 Beren06 köylerde market var zaten yoğurdu market sütüyle yapiyolar eskiden annelerimiz hep sağilan sütle yapiyodu peyniri yoğurdu simdi herşey hastalik yapiyo asil market sütleri yapiyo icinde ne olduğu bellimi
Defne74 Beren06 sıkıntı yok bi litresine 16 tl 20 tl vermek anca zenginlerin işidir gücü yetmeyen ne bilsin yada asgari ücretle geçinen
Mrvsmt2502 Defne74 ailesi hayvancılık yapmış biri olarak açık sütlerin içeriğini çok mu temiz sanıyorsunuz. Afedersiniz bazen tezek düşüyor içine sağarken süzüp gönderiliyor fabrikalara 😂 çoğu satıcı su karıştırıyor suda çeşme suyu