Matahari Busrabaksii hitap zaten. Halime sultan Osman gazinin annesi.birbirinden bağımsız iki ismi birleştirmemiş arkadaş tarihten bi karakter bulmuş ama yani kulağa absürd geliyor Halime Sultan.Hürrem sultan gibi düşünün ama halime eski manasız bi isim
Tuliy5 Matahari Halime manasız bir isim değil ki 🤷🏻♀️ Yumuşak huylu kadın demek ve bildiğim kadarıyla Hz. Peygamber’in süt annesinin adı
HHhhK Yunusemr3m gonlunuze nasil geliyosa oyle koyun modern denilen isimlerin hepsi birzaman sonra ayni olacak bi sinifta ayni isimden uc couk olacak ama boyle isimleri tercih edip koyan insanlarin cocuklarinin ismi tek olacak bence cok guzel isim manasi olmayan isimlerden ise, boyle isimler tercihimdir .
Seymamsl HHhhK Bizim zamanımız da (30 yaşındayım ) ismi pembe olanlarla dalga geçerlerdi şimdi sıkça mavi ismini duyuyorum 😒 sırf değişik yeni olsun diye İspanyolca Fransızca isim koyuyorlar şaşırınca da eee senin adında Arapça diyorlar efendimizin kardeşinin adı olduğunu düşünemeden 😒 ne diyim ahirette çocuklar bizden hak isteyecek isimle ilgili haklarına girmeyiz inşallah
HHhhK Yazilan seyler cok acaip neden bi cocuk baska bir cocugun ismiyle dalga geciyor ozgur degilmiyim hur irademle isim koyamiyacakmiyim millet begensin diye modern adi altinda isim koymak istemiyorum diye cocuguma psikolojik baski mi olacak bu nekadar dogru ? Herkes kendi evinden baslasin ben cocuguma kimseyle dalga gecmemeyi ogretecegim en basta … Cunku ben kimsenin ismiyle dalga gecmedim gecmemde ozeldir isim karakter fitrat etkiler cok kizginim yazilanlara kadincagiz koyacagi ismi bir hevesle paylasmis lakin bir kac arkadas cok ileride neler olacagini ongorup (?) kadinin hevesini kursaginda birakmis boyle cocuk yetistirmeyelim insallah bizim cocuklarimiz bizden daha iyi bireyler olmasini cok isterim
Yunusemr3m HHhhK ben ille bu ismi koyacam demedim sadece fikir danisayim dedim yazilari gorunce agzima o kadar laf geldki ama bu insanlar a diyecek soz bulamadim gayetde guzel yazmissiniz tesekkur ederim
Mercimegim4 Kızınızın okul döneminde, gerek iş hayatında onların döneminde daha farklı isimler olacak. Halime sultan teyze adı gibi ne bileyim hoş değil. Eski ama daha farklı bir isim düşünün eski isimden hoşalnıyorsanız. Zeynep gibi falan 🙄
Bebekkim Yunusemr3m cnm sen beğendiysen sorun yok benim kızım da 2019 doğumlu ve ismi Esma Sultan gayet güzel ve çokda beğenilir herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama şuan her sınıfta adaş olan birçok kişi var :)
Alya_1963 Yunusemr3m canım valla modern isimlere takılma derim Beren nine Nil nine ecemsu nine mi olur yaşlanmıcak mı bu kızçeler özümüzden çıkmamak bana daha cazip geliyor Halime sultan 🥰kulaga çok hoş geliyor geçen sene biri nazlı hilal koymuştu oda çok hoşuma gitmişti 🥰
HHhhK Seymamsl ismin eskisi yeniside oluyomus ogrendik ilyas demeyi begenmeyen bir grup insan elyesa diince begeniyo napcaksin hayat bu sekle getirmis uzucu. Ama olay gercekten bu degil isteyen istedigini koysun insanlar bisey soylemeyi neden kendine hak goruyor yok sinifindaki arkadaslari laf edermis yok utanirmis vallahi bence guzelce anlamini anlatirsaniz cocuk kendisini hepimizden daha iyi korur millet ne dese desin der ki ozguvenli cocuk bunu yapar yoksa ismi herkesin jstedigi bir isim olmasi milleti memnun etmekten baska birsey degil
secoz Yunusemr3m çok eski bi isim siz beğenmişsiniz tabi o ayrı konu ama biraz daha araştırırsanız eski isim koymak isterseniz daha güzelleri var ☺️ Mesela Mihrimah ❤️
Seymamsl HHhhK aynen öyle bi kız vardı mergübe diye tüm hocalar aaaa ne değişik isim diyince gayet kendinden emin talep edilen istenilen makbul olan derdi kızı yolda görürsem tanımam belki ama adının anlamı ezberimde. Ben kendi akrabalarımın olumsuz ve saçma yorum yapmasına bile tahammül edemiyorum onları ne ilgilendirir diye buradakilerin ki daha da beter
[silindi] Bende uyduruk yeni isimlere anlam veremiyorum mesela 😂 gerçekten çok uyduruk isimler var ve inanılmaz rağbet görüyor. Belki de eskiler ilerde moda olacak bu kez de eski isim koymak için yarışacaklar. Bence kötü değil 😊
llFatma Yunusemr3m siz ve eşiniz beğendi işe ben de dahil kimsenin fikrine ihtiyacınız yok bence. İçinize şimdiyse koyun adıyla yaşar inşallah.
Aminegul ilk kizima Amine Gülfem koydum Ikinciyi bekliyoruz eşim Halime Sultan cok istedi ama cok ağır olur kücük bir çocuga. Bazi isimler vardi cocuklarla bağdaştiramazsinya o şekilde bir hiss verdi bana. O yüzden Melike koymaya karar verdik 🌸 Bende modern koyma taraftari degilim sonucta her sene yeni moda çikiyor eski isimler ölümsüzdür. Koyarsaniz anlamida cok hoş bir isim sağlicakla gelsin yavrular