Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle hikayeme şöyle başlamak istiyorum,eğer bebekte veya sizde sağlık problemi yok ise veya son ana kadar bi komplikasyon olmadıysa herşey yolunda ise normal doğum düşünün mutlaka.kendinizi korkuya şartlamayın.benim ilk doğumumdu haliyle korkuyordum çünkü beni neyin beklediğini bilmiyordum benim suyum sızıntı halinde gelmeye başladı,çamaşırımı ıslatıcak seviyede ve idrar kaçırıyormuş gibiydi.doktoruma yazdım suyum geliyor olabilir mi diye,hemen hastaneye gel bi kontrol edelim dedi saat 13:30 gibiydi sonrasında evden hastaneye gittim bu arada herhangi bir sancım vs.kesinlikle yok.hastaneye gittiğimde saat:15:00 di hemen doktorum alttan muayene etti ve sızıntı şeklinde suyumun geldiğini söyledi hemen yatisini yapalım dedi.yatis işlemlerimi bile kendim yaptırdım sancım olmadığı icin😀eşimi aradım,işyeri yakın olduğu için hemen geldi,o sırada annem hep yanımdaydı.hastaneye geçerken annem ile beraber geçmiştik.odama geçtiğimde ebemiz geldi damar yolu açtı ve vajinal yoldan fitil verdi.fitil, rahmi olgunlastirarak uyarıyor ve sancı başlatıyor.suni sancı değil ama bu fitil konusu bilginiz olsun.17:30 da fitil i verdi bi kaç saate yavaştan gelmeye başlar sancım dedi saat19:00 da sancılarım gelmeye başladı,arada ebemiz gelip açıklığı kontrol ediyordu 1,5 cm di ilk etapda açılmak bile yoktu diyebilirim.sancılarim ile beraber 3 cm 4 cm diye ilerledi.şunu söyleyebilirim ki devamlı büyük tuvalet hissiyatı oluşuyordu.ebemiz pilates topu getirdi ve açılmam daha hızlı ilerledi saat 21:30 gibi doğumhaneye alındım açılmam 7,5 cm di.ben doktorumu aradım,lütfen epudral ile ilerleyelim diye,amacım prenses doğum yapmak😀artık çok geç açılmam 7,5 cm bu açılmadan sonra olmaz dogurucaksin,yoldayım geliyorum dedi😀 ebemiz kafasını goruyorum zaten dedi,o sıra da doktorumuz girdi içeri,sancım gelince ıkınıcaksin çok az kaldı diye teselli ediyor 3 ıkınma da,bebegim doğdu😍😍size naçizane tavsiyelerim şunlar olucaktir;
1: normal doğum yapıcaginiza inanın,zaten yaratılış gereği,vücudumuz buna programlanmış
2:Allah teala bize o gücü veriyor ve yanımızda,doğum anını bebeğimiz yönetiyor zaten hiç korkmayın
3:pilates topu gibi bi imkan var ise hastane de mutlaka kullanın zıplayın,kalça ile daireler cizin üzerinde,açılmayı hızlandırıyor
4:sancınız yoksa benim gibi doktorunuza danışın ve fitil hakkında bilgi alın bence çok büyük nimet.suni sancı kötü diyorlar en azından kendi sancınızla doğumunuzu yaparsınız.
Benim doğum hikayem böyleydi,sormak istedikleriniz varsa seve seve yanıtlarım,sevgiler😍😍