15 Eylül günü için sezeryan tarihi verilmişti. Bir gece öncesinde hiç uyuyamadım heyecandan o gece size tavsiyem uykunuzu mutlaka alın elbette insan uyuyamıyor heyecandan ama uyku önemli gerçekten. Gelelim doğum hikayeme; 38+1 haftalık olarak doğum yaptım. Bebeğimin gelişme geriliği vardı 2hafta karın çevresi geriden geliyordu ve doktor bunun benim beslenmemle bir alakası olmadıgını söylemişti. Detaylı ultrasonda da sol damarımda çentik kan akımında tıkanıklık vardı sanırım bu yüzden bebeğim az kilo alıyordu. Zayıf olabileceğini söylediler ama zaten önemli olan sağlıklı olmasıydı zayıf olması hiç problem değildi. Hamilelik öncesi tansiyonum çok düşük olurdu ama nedense hamilelikte son 3ay tansiyonum baya yükseldi ilaçlara rağmen düşmüyordu. Doktorum durum böyle olunca bir an önce alalım sezeryana bebekte kilo almıyor artık dedi. Zaten çatım normal doğuma müsait olmadıgından normal doğum istesem de mümkün değildi. Tansiyon problemi olanlara mecbur sezeryan yapılıyor. Sabah 8de yatışım yapıldı ve sonrasında ameliyata alındım belime yapılan iğneyi hissetmedim bile hiç korkmayın iğne damar yolu açtıkları sekilde acıtmıyor bile. Bacaklarıma yavas yavas sıcaklık geldi ve sonrasında his gitti. Bir ara midem bulandı baya ve o sıra oksijen verdiler kendime geldim ön kısmı kapattılar ancak ben tepedeki lambanın aynasından yansıyan yerden kesi yerini görünce midem bulandı kan tutuyor normalde de sonra bidaha bakmadım o tarafa ama oksijen sonradı toparladım. Neyseki sonra bebeğim dogdu hatta tam cıkartırlarken doktorun elinden makası tutmuş bırakmamış miniğim benim💕 Bana gösterdiler ve sonra götürdüler muayne için. Dikişlerim yapıştırma iç dikiş yapıldı. Sonda takılmadı bana ilk başta. Odaya alındım ilk bir kaç saat his yoktu sonra doktorum geldi ve muayne etti karnıma bastırdılar biraz acı oluyo anlık ama emin olun onu yapması iyi birşey rahatlıyor insan kan akıp temizlenince rahatladım. Alttan eliyle de kanı temizledi biraz. İdrarımı yapamamıstım tıkanmış kan oldugundan sondayı takmak zorunda kaldılar. Sonda dan korkuyordum uyusuk takarlar diye düşündüm ama mecbur kalınca uyuşukluk geçince takıldı hiç korkulcak gibi değil merak etmeyin. Sonda takılınca idrarımı yaptım bir kaç saat sonra çıkardılar ve sadece hafif yanma oldu. İdrarımı yapınca da biraz yandı ve gecti. Gazımı cıkarabildim cok şükür. İlk ayağa kalkış önemli nefesim kesilir gibi oldu aslında hala öyle bugün 2.gün ve dikiş yerleri arada baya yanıyor ama bu sanırım iyi bişeymiş dayanmaya çalışıyorum zor da olsa yürüyorum cünkü yürümeyince insan yattıkça kötü oluyor. Ağrıma cok odaklanamıyorum cünkü bebeğim ne yazıkki küvözde😢 Bundan korkuyordum ama insan neden korkarsa basına geliyor hersey Allahtan inşallah en yakın zamanda yavruma kavuşurum🙏🏻 Oksijen veriliyor ve ben daha yavruma dokunamadım bile. Kaç gün sonra cıkacagı tam belli değil ve sütüm gelmedi moralim iyice bozuluyor napcagımı bilmiyorum. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin rabbim kimseyi evladıyla sınamasın😞 Burda baya zaman gecirdim hamilelik boyunca o yüzden sizlerle paylaşmak istedim uzun oldu hakkınızı helal edin, inşallah hepiniz sağlıkla bebişlere kavuşursunuz bende dahil🙏🏻