31.haftamda covid geçirdim,acile gittiğim de 1 cm açıklığın var denildi,rahim ağzım da 27mmye düşmüştü.Erken doğum riski denildi. Yatış önerdiler covidli bir şekilde yatmak istemedim ev de daha iyi hissedeceğimi düşündüm öyle de oldu.
33.haftamda normal kontrolüme geldiğim de rahim ağzım bu defa 25mm ölçüldü.
Bir kaç gündür süre gelen bel ağrılarım vardı, doktorum izine çıktı 20 Eylül’de gelecekti beklemedeydim evde. Öncesinde nst de sancım görünmüyordu ama yine bel ağrısı ve regl gibi sancılarım kasıklarımda yoğundu. Adım attıkça bebeğim aşağı baskı yapıyordu.
15 Eylül akşamı bel ağrım vardı tuvalete gitme isteği oldu, peçeteye hafif kanlı akıntı geldi 2 defa sanırım nişandı. Doktorumla iletişime geçtim ve acil gitmen gerekiyor dedi.
Acil de nöbetçi doktor pek yüzü asık pek soğuk birşey di nstye bağladı, ultrasonda baktı normal herşeyin deyip eve gönderdi. Nidirat tı sanırım öyle bir ilaç yazdı sadece. Evde otur bekle dedi.
Sabah kendi doktorum durumumu öğrenmek için beni aradı,eve gönderildim dedim ciğer geliştirici yapıldı mı diye sordu ,hayır sadece reçete ile eve gönderdi dedim. Nasıl öyle iş yapar vs diyerek başka bir meslektaşına haber vererek beni ona muayeneye yolladı.16 Eylül, Saat 10.30 da muayeneye alındım.
Ultrasonda rahim ağzım kapalı,ama incelme göründü,bebeğin suyu iyiydi kafası henüz aşağıda değildi, ama ağrılarım devam ediyordu, muayene olduğum doktor da bahsettiklerin doğum sancısı nstye bakalım dedi 20 bile sancım çıkmadı. Sonrasın da açıklık ne durumda diye bakıldı 3cm olmuştu. Ve ebe bebek doğum pozisyonunda değil ters şuan dedi.
Sıfır sancı sadece bel ve hafif göbeğe vuran ağrım vardı. Yatışım yapıldı 1 doz ciğer geliştirici ve nidirat diye hatırladığım ilaç verilmeye başlandı 10 dk ara ile 3 doz. Daha sonrasın da öğlen 2 civarı tekrar ebe açılmama bakmak istedi 4,5-5cm olmuş dedi. Bebeğim doğum pozisyonun da değildi ve daha kafasında ki kemikleşme tamamlanmadığı için normal doğumu bekleyemeyiz bebeğin kafası zarar görür kalıcı hasar olabilir riske atamam deyip sezaryene hazırlanmaya başlandım .
Gebeliğim de süre gelen kansızlığım mevcuttu ve o an kansızlığım 8 di genel anestezi verdiler 17.42ydi ameliyathaneye girdiğimde yan masaya geçmek etmek , birazda hekimlerle sohbet ,narkoz derken sanırım 18.00de uyutuldum diye tahmin ediyorum. 18.30-40 civarı eşime bittiğini söylemişler biraz bekleyeceğiz demişler. 7 De odaya getirmişler beni.
Oğlum 47 cm, 2420 gram doğmuş şuan yoğun bakım da cihaza bağlı düzenli bir şekilde kendisi nefes alamıyormuş. Benim ağrılarım ise gece 1 e doğru hafiflemeye başladı. Bir ara çok ağrım oldu ağrı kesici ısrarla istedim zorla yaptılar. Normal doğumdan çok korkuyordum ama bir o kadar da kendimi hazırlamaya çalışıyordum. Oğlum ters ve daha hafta olarak çok küçük olduğu için doktor almak istedi.
Ve şunu bana söyledi nst de sancının çıkmaması doğumun başlamadığı anlamına gelmiyor dedi .
Tek duam minik yavrumun bir an önce ciğer fonksiyonu gelişsin ve kucağıma alabileyim 🌼💙🥺