11 eylül saat 00.30 civarı eşimle yatakta uzanmıstık o kızıyla konusuyordu karnımı severek hadi kızım gel artık diye ikna etmeye calısıyordu bende bosuna ugrasma hiç agrım sızım yok keyfi yerinde kızımın diyordum oda bana benim kızım dinler beni hadi kızım gel derken bir anda suyum gelmeye basladı yataktan suyum geliyor diye fırladım o an eşimin surat ifadesi cok komikti şakamı yapıyorsun diyordu hayır suyum geliyor dedim kayınvalidem eşim ve ben hazırlanıp hastaneye gectik doğumhaneye cıktık ilk önce alttan muayene yaptılar ki en korktugum seydi ama hiç acı hissetmedim 2 cm acıklıgım vardı sonrasında lavman yapıldı ve sancı odasına alındım serum takıldı ve beklemeye basladım ilk saatler beni zorlamayan sancı gece 4 gibi dayanılmaz bir hal aldı ama acıklıgım hala 3 cmdi sabah 9 gibi acıklıgım 5 cm e geldiğinde epidüral normal doğum istedimi söyledim doktor gelip belimden bir igne yaparak bir boru taktılar ondan sonra sancılarım kesildi tam rahat ettim derken ebe nstde bebekle ilgili birsey oldugunu doktorun bakması gerektiğini söyledi doktor geldi bebegin kanala inemediğini ve stres oldunu söyledi ve karnıma aşırı bastırarak bebegi pozisyona sokmaya calıstı ki o an bütün kemiklerim kırılcak sandım bebegin nabzıda hızla düşüyordu daha sonra daha fazla riske atamayacagını söyleyip beni saat 10 gibi sezeryana aldılar ameliyathaneye girdiğimde karnımı hissettiğimi söyledim onlarda bana sürdükleri sıvı soguk mu sıcak mı diye sordular bende soguk dedim sonrasını hatırlamıyorum tamamen bayıltmıslardı uyandıgımda bebegim coktan dogmustu eşime verip odaya indirmişlerdi daha sonra beni de odaya aldılar minik kuzumla kavustuk bu sürecin en zoru sezeryan sonrası karnıma bastırmalarıydı acayip bir acı sonrasında yürümem icin kaldırdıklarında baygınlık gecirdiğim icin tekrar yatırdılar ikinci seferde yürüyebildim
bu sürecte önerim depend hastanede kullanmadım hasta bezi kullandım eve geldiğimde 2 gün kullandım kanamam az oldugu için sonra pede döndüm 74 kilo 163 boyundayım L beden tercih ettim
ilk zamanlar sütüm az geldi için süt sağma makinesi kullandım kiwi marka olanı öneririm hem uygun fiyatlı hemde cok basarılı
sütünüz az gelsede sürekli emzirmeye calısın emzirdikce artıyor
benim aklıma gelenler bunlar sizin merak ettikleriniz varsa cevap vermek isterim 🥰🥰🙏