catlover1 8 eylülde isteğe bağlı spinal anestezi ile sezeryan oldum. Kendimi biliyorum biraz panik ve anksiyetik bir insanım o nedenle normali yapamazdım bence. Öncelikle ben de başıma ne geleceğini bilmediğim için çok korktum. Özellikle anesteziden, burada okuduklarım doğumda bebeği alırken karnına bastırıyorlar, odaya çıkınca kanama kontrolünde bastırıyorlar çok acıyor falan gibi şeyler sebebiyle çok korkuyordum. Sabah 7.30 da hastaneye girdik, odaya çıktık hazırlandık üstümü çıkardılar önlük giydirdiler . Sonra ameliyathaneye indik. En korktuğum kısım gerçekten de beni en zorlayan kısım oldu , anesteziyi bir kaç defa denemek zorunda kaldılar bir defada olmadı ama kesinlikle ağrı veya acı hissetmedim sadece olmadığı iÇin panikledim tansiyonum düştü zaten bunu da söyledim hemen durdular biraz dinlendim falan sonrasında zaten halloldu. Dediğim gibi bir kaç defa denemelerine rağmen kesinlikle ağrı acı duymadım sadece o süreç uzadığı iÇin korktum. Sonrasında sonda takıldı sanırım , onu da hissetmedim. Sonrası zaten hayal rüya karışımı birşey oluyor. Biraz midem bulanıyor dedim, şimdi geçecek dediler gerçekten de hemen geçti. Başımda hemşire sürekli benimle konuşuyor . Biraz sakinleştirici de vermiş olabilirler çünkü gerçekten çok rahattım. Şuan bana bişeyler yapıyolar mı diye sordum hayır dedi. Karnında biraz baskı ve gerilime hissedebilirsin dedi ama kesinlikle hiç bişey hissetmedim. Burda anlatıldığı gibi bastırdıklarını dokunduklarını ya da işte soğuğu falan hiç duymadım. arkasından zaten bebeğimin ağlama sesini duydum , saat 09.01 de doğdu çok şükür. ondan sonrası da zaten dikiş işlemi , orda da hiç bişey duymadım. Odaya çıktık . Karnıma baktılar hiçbir şekilde acı duymadım. Kum torbası falan koymadılar. Kalçadan iğne yaptılar o da uyuşuk olduğum iÇin acımadı. Uyuşma geçtiğinde sondayı çıkardılar, acımıyor. Sonra hemşire geldi ayağa kaldırdı , burada okuduğum gibi yok içimden birşey koptu gibi oldu, çok ağrılı oldu, içinde boşluk oluştu falan hiçbişey olmadı çok rahat birşekilde ama tabi dikkat ederek kalkıp yürüdüm. Ertesi gün de taburcu oldum . Kesi yerimde ilk günler hafif yanma oldu onun dışında bi ağrım olmadı çok şükür. Sadece anesteziye bağlı olduğunu düşündüğüm , belki de ameliyathanede üşümeye bağlı olarak sırt ağrım oldu biraz sanki soğukta kalıp üşütmüşüm gibi, o da geçti zaten.
işte böyle yani insan çok korkuyor ama bir şekilde o bebek dünyaya gelecek o sebeple de herşeye katlanmak gerekiyor. Ben doktorumdan yana çok şanslı olduğumu düşünüyorum . Allah’a şükürler olsun Gerçekten çok güzel bi doğum geçirdim.