Htcnaz Herkese merhaba 3 yaşında bir kızım var şimdiye kadar elektrik süpürgesinden korkmayan kızım bir gün yanlışlık ile oyuncağı makineye kaçınca kıyameti kopardı oyuncağım gitti makine oyuncağımı aldı diye halbuki makinanın içinden oyuncağını çıkarıp verdiğim halde zamanında da kaçıyordu makinanın içine ama hiç tepki vermiyordu şimdi oyuncağı kaçtığındam beri bana elektirk süpürgesi açtırmıyor evde kıyamet kopuyor açıcağımı anlayınca lütfen çok çaresiz kaldım arada babası dışarı çıkarsada 1 saatde nereyi nasıl yapıcam bu böyle olmaz mallesef desteklerinize ihtiyacım var neyapabilirim
elfmoom Htcnaz bence süpürgeyi temizleyin, sonra da içine bir oyuncağını koyun. çağırın kızınızı hadi gel bakalım oyuncağın süpürgenin neresinde oyun oynayalım deyin. sonra açın oradan çıkarsın oyuncağını öyle öyle yener :) hatta ona da verin süpürge yapsın o zaman hoşuna gider 🙏🏻 kıyamam ya yerim onu ben:)
bahar5461 Htcnaz cocukta travma olmuş bu durum . Hemen duzeltmezseniz ilerde büyüdüğü zaman bile supurgelerden korkacaktir . Hemen korkusunun üzerine gidin süpürgeyi açın ve ona maruz bırakın ağlayacaktır bir süre fakat birsey olmadığını gördükçe alışacaktir
ecebyrktr Htcnaz süpürgeyi açın bu hayatın gerekliliği korksada ağlasada dirayetli olun ona sarılın bir süre sonra alışacak. Hayatı hep istediği gibi olmayacak sonuçta alışır. Banyoda ağlayan çocuklarıda napıyoruz ağlasada yıkıyoruz buda öyle
Gorkem97 Youtube kidsten veya normal youtubeden evi supurmeye calisan cocuk videosu varsa izletin yani sevdirmeye çalışın hoşuna gider belki kendisi yapmaya calisir olabilir mi bilmiyorum 🤷🏼♀️ maksat yardimci olmak 😊
DerinMavii Bence süpürge oyuncağı alın gerçekten çalışan:d benim ablam öyle almisti beraber temizlik yapıyormuş hissi olmuş eğlenceye çevirmişler vileda kovasi oyuncağı falan o tarzda temizlik oyuncakları ile teşvik ediyordu belki sizde o şekilde korkusunu yenebilirsiniz
Htcnaz DerinMavii inanın makinanın yanına bile yaklastırmıyor dokunmuycağım dediğim halde başıyor yaygarayı tamam açmıycam diyorum hadi gel oturalım üstüne seni gezdiriyim yok veya örnek böcek vb bişey var diyorum yerse gel çekelim diyorum yine yaklasmıyor baya yüreğine dokunmuş oyuncağının gitmesi halbuki hemen geride çıkardım sasırdım inanırmısınız napıcağımı
Htcnaz elfmoom hiç yanına yaklasmıyor mallesef sesinden korkmayı bırakın hayatta yanına bile yaklastırıp dokundurmuyor açıcağımı zannetip korkuyor …
Htcnaz bahar5461 evde kıyameti koparıyor açma etme diye nası ağlıyor bağırıyor buseferde içim giidyor kapatmak zorunfa kalıyorum ve bir makina dahi yapamıyorum😞😞
bahar5461 Htcnaz ama eğer bu durumdan kaçındıginiz takdirde dediğim gibi bu bi travma olarak kalacak ve ilerde de daha farklı sorunlara yol açacaktır. Süpürgeyi açıp evi supurun onun gözünün önünde ağladığı zaman da bak hicbirsey olmuyor annecim sadece pislikleri supuruyorum diye telkin verin ağladığı anda kapatirsaniz zaten onun tehlikeli bisey olduğunu dusunecektir en fazla 3 gün içinde alışır merak etmeyin
dilsinati Ayy kıyamam ne yaşadıda korktu acaba ya… yani altta yatan başka bilinçaltı bi korkusundan ötürü onunla bagdastırmış olabilir.. bence çoçuk psikologuna goturun bı an önce stlatması lazım, yoksa baska sorunlara yol açacaktır benden sölemesı