Betulldd Arkadaslar çocukluğumdan beri süt ve süt ürünlerini tüketemiyorum midem bulanıyor direkt çıkartıyorum yani inanın çok çok zor geliyor , 8 haftalık hamileyim doktoruma söyledim ama çok bir şey söylemedi , aynı durumu yaşayanlar var mı acaba
Handan_65 Betulldd Valla ben anneden kesildiğim günden beridir süt içmiyorum galiba çünkü elime bir bardak süt aldığımı hatırlamam 27 yaşındayım Peynir yerim sütlac yiyin bari olmaz mi
Clementinee Betulldd bende laktoz alerjisi var hiç içemiyorum süt peynir baya kötü yapıyor yoğurt kefir yemeye çalışıyorum sürekli tüketemiyırum onlarıda
Deletedmom_33 Betulldd bende süt ve süt ürünleri değil de yumurta yiyemiyorum uzun senelerdir. Anca kek,börek içinde filan. Poğaça da filan üstünde kokusunu alayım yiyemem. Evde eşime yaparım ama çamaşır suyu ile yıkarım bulaşığını. Birde 13-14 haftaya kadar tavuk yiyemiyodum kusuyordum yedikten 1 saat sonra.
Deryaasn Bende süt icemiyorum ama lor peynir tuketmeye calissaniz recelle falan karistirip.hem tadi cok yogun degil hemde d vitamini kalsiyum acisindan faydaliymis
Fasulyeninannesi1 Deryaasn taze peynirler bilhassa lor kesinlikle yasak dediler bana. Sadece olgunlasmis peynirleri yiyorum sahsen.
slnacar Clementinee laktozsuz için ben öyle yapıyorum benim de laktoz inteloransım var kaşar çok dokunmaz ama normal peynir dokunur süt ü de laktozsuz tüketiyorum
Clementinee slnacar laktozsuz ürünlerin besin değerleri olmadığını söyledi tanıdık bi doktor arkadaşımız bilemiyorum tabii
slnacar Clementinee aaa benim de öyle bi net bilgim yok ama hiç içmemektense işte , çünkü bu süreçte yiyebildiğim şeyler çok kısıtlandı
Deryaasn Fasulyeninannesi1 bilmiyordummm suan siz diyince netten okudum bilgi icin tesellur ederimmm.
Nilufar_1996 Bende süt yoğurt yemiyorum hatırlamıyorum bile en son ne zaman yediğimi içtiğimi. Ama meyveli kefir meyve parçalı yoğurt seviyorum bulantı için de iyi gelmişti. Cok az birşey de peynir yerim onada Türkiye’de alıştım. Kalsiyumum sınırdan fazla çıktı demekki vücut ihtiyaç duymuyor ondan. 🤷🏻♀️