Aylarca burda kendi hikayemi yazacak günü bekledim çok şükür o gün bugünmüş.
Eylülün 9 unda perşembe günü kontrole gittim doktor hanım suyumun azaldıgını 2 gün sonra suni ile dogumu başlatmak istedigini olmaz ise sezeryana alacağını söyledi. Bende bir panik çünkü sezeryan olmaktan korkuyordum ama sürekli öncelik bebegin saglıgı diyordum yinede herseye hazırdım.
O gece çok duâlar ettim kendin gel güzel yavrum diye ve esimle korunmasız iliskiye girip biraz bekleyip yarım saat kadar sıcak suyla dus aldım. Sabah uyandıgımda nişanım gelmişti saat 10 da. Çok sevindiiimm.Haff hafif sancılarım başlamıştı evde bekledim.Aksam üstü 5 te yatışım yapıldı sancılarım sıklaşmış ve nst de kuvvetli sancılar cıkıyordu sevindim gece gelir dedim:) ama gelen giden yok.Açılmalarım çok yavaş ilerliyordu çünkü rahmim hala yumuşamamıştı tam olarak. Sancıları pilates topunda ve ılık duşta karşıladım çok rahatlattı. Yalnız en iyisi yürümek sancınız geldikce yürüyün hastane odasında veya koridorunda. Gece 5 te yani 12 saat sonra artık dayanılmaz bir hal aldı sancılar epidural istedim ve kuş olup uyudum:) yine sabah 10 da suyum geldi,beni önce odada ıkındırdılar sonra dogumhanede.
2 saat sonra ise yavrum dünyaya gözlerini açtı. Doğumum tam 20 saat sürdü yani :) dile kolay…
Doğarken aglamadı bende bir panik noluyo noluyo vs beni uyutup 3 dikis atmıslar. Ben odaya geldim oglum yok. 3-4 saat oksijen verdiler oğluma ben o sıra odada ağla ağla neden yanak yanağa degiliz neden emdirmedim hala vs diye. Megerse su yutmus biraz inleyerek doğmuş ve nabzı yüksekmiş. Çok şükür ertesi günü taburcu ettiler bizi,cok iyiyiz emişiyoruz :) 4. Günlük olduk bugün 💙
Bazı şeyleri es geçiyorum herkesin acı eşigi farklıdır arkadaslar ben kaşım bıyıgım alınırken gözlerimden yaş gelen insan doğurduysam herkes doğurur. Dikişlerime pansuman yapılırken ayh uyh yapıp kıvranıyordum hemsireler bana nasıl normal yaptın ya sen deyip hayretle baktılar. Yeterki isteyin,duâlarla herşey.. sancılarımı salavatlarla karsılayıp duâlarla ugurladım,geçecegine inandım.
Şuan oturup kalkarken biraz canım yanıyor ama bununda geçecegini biliyorum ve güzel enerjilerle karşılıyorum bütün olumsuz düşünceleri:)
Sorularınız varsa cevaplayabilirim😊