Enise_33 Memeye masaj yapın,sonra C şeklinde tutup elle sağım yapın 1-2 dakika. Koyu sarı renkte yoğun kıvamlı bir süt gelecek, bebek bu kolostrum sütü emecek.Kolostrum kadından kadına değişir 3 ila 10 gün kadar gelir. Süt daha sonra beyaza olgun süte dönmeye başlar.
Sezaryenden ne kadar geçti? 3-4 gün geçtiyse duşa girebilirsiniz doktorunuz izin veriyorsa. Yok geçmediyse eve gidince; memelere omuzdan aşağı sıcak su tutun.Omuz-meme-meme ucu şeklinde ilerletin.Geniş uçlu bir tarakla meme ucuna tarama hareketi yapın.
Şuan hastanedeyseniz, bebeğinizi memeye yaklaştırın koklasın temas etsin ve meme teklif edin.Bazen sağımla da gelmez memenin yapısından. Mesela ben 3 yıldır emziriyorum 2 çocuğum var ama sağdığımda 20-30 cc süt çıkmıyor.Meme yapımla alakalı tamamen.
Elinizle parmak uçlarıyla memeye saat yönünde dairesel hareketler yapın. Google da oksitosin masajı yazın,çıkan görselden refakatçiniz sırtınıza o masajı yapsın günde 3-4 kere. Hem ameliyat masasının ağrısına da iyi gelir.
Çaylar damlalar önerilir ama süt emzirme ve hormonla olan bir şey.Gerisi bana zır kilo yapmıştı mesela.Yalnız hoşaf çorba gibi sıvı yüklü 10-15 gün beslenin, gaz çıkarmanız ve ödem atmanız kolay olur.