Merhaba kızlar, bende doğum yaptım. Yapmadan önce bende çok fazla okudum araştırdım ne nasıl oluyor neler acıtıyor vs kendimi çok korkuttum. Şimdi size baştan sona her dk her gün neler hissettiğimi ne olduğunu yazacağım. Benim aradığım böyle bir doğum hikayesiydi.
Kendim daha önce hemoroid ameliyatı olduğum ve normal doğumdan korktuğum için sezeryan olmayı tercih ettim. Tercihim spinal sezeryandı. Doktorumla görüştüm ve sezeryan olmak istediğimi söyledim. O da kabul etti ve çatı muayenesini de yaptırmadım bu şekilde korktuğum için. 38+6ya sezeryan günüm verildi yani bugüne. Doktorum 12 saat açlık istedi. Yani gece 12den sonra su dahi içme dedi. 8:30da geldim yatışım yapıldı. Her ayrıntıyı anlatıyorum buradan itibaren. Odaya çıkarıldık. Sonra hemşireler ameliyat önlüğünü getirdi. İlk olarak ameliyat önlüğünü giydim ve nst bağlandı. Bu sırada damar yoluda açılıp serum verildi. Nst sonrası doktora sondadan korktuğumu söyledim ve tamam ameliyattan yarım saat önce takılsın dedi. Geldiler sonda takmaya 2 saniyede takıldı ve hissediple hissetmemek arası bişey oldu. Yani abartıldığı gibi bişey yok. Acı yok bişey yok. Yanma dedikleri şeyde öyle aşırı bi yanma değil. Sanki idrarınız varmış gibi bir his. Sonra ameliyathaneye alındım. Gitmeden önce mide bulantımı geçirmek için damar yolundan iğne yapıldı. Ameliyathanede ilk olarak anestezi uzmanı geldi ve spinal için iğnemi yaptı. Bana bir yastığa sarılmamı ve hareket etmememi söylediler. O iğnede acısı yok desem yeri ve hemen bitiyor. Sonra ayaklarınıza bir sıcaklık geliyor ve uyuşmaya başlıyorsunuz. Başta bi tansiyonunuz düşüyo nefes alamıyo gibi hissedebilirsiniz gayet normalmiş. Sonra düzeliyorsunuz hemen. Doktor soğuk birşey sürcem dedi. Ben sürdüğünü hissettim fakat soğuk olduğunu bile hissetmedim. Sonra ameliyat başlamış benim haberim yok. Bi acı vs hissetmiyorsunuz. Bebek çıkarken biraz bastırıyolar fakat ondada acı yok. Bebek çıkıyor hemen size gösteriyolar. Sonra siliyolar vs sizin yanınıza getiriyolar. Bebeği alıp yukarı çıkarıyorlar. Sizin dikiş işlemleriniz yapılıyor. Hiç bir acı yok. İşlemleriniz bitince sizi de yukarı çıkarıyorlar. Tekrar serum takıyorlar. Ben ameliyattan ilk çıktığımda çok üşüdüm. Emzirme hemşiresi geliyor ve bebeği emzirtiyor. Arada sırada hemşire de gelip kanama kontrolü yapıyor ve onlardada uyuşuk olduğunuz için hiç bir acı vs yok. Uyuşukluğunuz bi 4-5 saat geçmiyor. Bu sırada çok su içmeniz gerekiyor. Nescafe içtim ben komposto içtim tuzlu çubuk yedim. Çok su içtiğiniz takdirde ağrınız olmazmış. Sonra sizi kaldırmak için geliyorlar ve sondanızı çıkarıyorlar. Onu da hissetmiyorsunuz. Kaldırılırkende ben aşırı ağrı acı vs hissedicem sandım. Kesinlikle öyle bişey değil. Dayanılmıycak bişey hiç değil. Zaten yürüyemiyosunuz fazla. İdrara kendiniz çıkmanız gerekiyor bundan sonra. Ben nasıl klozete oturup kalkıcam diye çok düşünmüştüm. Ama bi acı vs yok ondada. Şu an 11de doğum başladı 12de bitti. Saat 9 ve ağrım olmadı. Hiç ağrı kesici yaptırmadım. Gün gün neler yaşadığımı yazacağım siZe ve abartıldığı gibi birşey hiç yok rahat olun.