Çok şükür bana da bu postu açmak nasip oldu. Dünyalar güzeli kızım dizimde uyurken ben de hikayemi yazayım dedim. Pazarı pazartesiye bağlayan geceden adet sancılarım vardı ama ben artık kendimi o kadar suniye şartlamışımki bu da yalancıdır diye düşündüm. Gece uyudum ama uyandığım o ağrı hep vardı. Sabah 7 gibi uyandım baktım iç çamaşırımda kahverengi kırmızımsı leke ama sümüksü değil o yüzden tam nişan olup olmadığından emin olamadım hatta post açmıştım buraya. Kahvaltımı yaptım ne olur olmaz aç gitmeyim dedim gittik acile annemle. Eşim uyuyordu gece mesaisinde olduğu için dedim boşunaysa çağırmıyım bi de. Geldik acile (devlet hastanesi ama şimdiki aklım olsa özel de yaptırırdım) nişanım gelmiş 2 cm açıklık var sancılar düzenli ve 100ü görüyor. Dediler eve git sıcak suyla duş al yürü sancın artarsa suyun gelirse vs gel. Eve gittim 1e kadar sancıyı evde çektim 3 dakika da bir vuruyordu ama herkesin önerdiği gibi kafaya koydum hastaneye erken gitmeyecektim. Her şey bizim planımız gibi olsa keşke 😂 sancı gittiği an yatak odasındaydım annem yanımda ayağa kalktığım gibi sıcaklık hissettim baya geldi gerçekten anlaşılmayacak gibi değil kızlar anlıyorsunuz. Annem eşime sesleniyor çabuk çabuk araba suyu geldi diye eşim bana kızıyor ben dedim beklemeyelim gidelim bi şey olacak diye biri valizi al diyor diğerine diğeri başka bi şey unutuyor 2si birden beni giydiriyor telaşlı telaşlı dedim az sakin olun 😂suyum gelmeye devam ediyor tabii. Geldik acile tekrar beni görünce dediler sen yine niye geldin dedim suyum geldi 😂 muayene ettiler açıklık hala aynı sancı tavan 2 dakikada 3 dakikada vuruyor yatış verildi. Bu arada doğurana kadar da suyum gelmeye devam etti bu yüzden dependlerimi hep bitirdim hasta bezi de aldırdım sonradan. Sancı kısmını anlatamıcam kızlar çok zor geçti açılmam ilerlemedi 21 saat kendi sancımı çektim devlet olduğu için sezaryene de almıyorlar sancıları bu sabaha kadar derin nefee alıp verişlerle az çok karşılayabildim ama bi müddet sonra o da çok fayda etmiyor 😊 suyum da geldiği için sürekli nstye bağlı kaldım toplasan 1 1 buçuk saat yürüyebildim. 9a kadar 4 santimde kalmıştım sonra yeni gelen ebeler yürüttü dediler sancı geldikçe yere çömel dediklerini uyguladım bu arada eşime de meryem ana otunu aldırdım yaptırdım 9dan 12ye kadar 9 cm oldu gerçekten ebe ve doktor çok önemli. Ebe baktı dayanamıyorum çıkardı beni çatala diyor biz seni duymaktan bıktık sen bağırmaktan bıkmadın doğurtacam seni yoksa sezaryene razı olucan dedi 😂 dedim ben de belirti yok nasıl doğuracam dedi birazdan görürsün 😂 dediğini yaptı yaklaşık bi 10 dakika uğraştı ıkın diyor ıkınma hissi yok diyorum hayatında hiç kabız olmadın mı diyor dedim oldum ama bu pozisyonda ıkınmadım 😂 ıkınacan diyor ilk ıkınan sen değilsin ben sana güveniyorum çok güzel ıkınırsın diyerek beni bi gazladı 😂 bi yandan da suni vermiş bana ağrı kesici dedi 😂 kendi sancımın üstüne bi de suni eklenince ben de artış başladı ağrılar geldikçe ıkınmaya başladım ebe diyor başta ıkınamıyordun noldu 😂 kaç kere ıkındığımı hatırlamıyorum o an gerçekten kendimi kaybettim artık sancı geldikçe sancıya dayanamayıp ıkınıyordum baktım içimden sıcak bi şey kayıyor o an ki rahatlama hissi mükemmel bi his 😊meğersem benim kız kakasını yapmış sulusunu yutmuş ağlatmadılar midesini yıkayıp oksijen verdiler çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Bebeğim yanımda geri kalan her şey unutuluyor. Sabah bugün bile doğuramayacağımı düşünüyordum ama ebemin de sayesinde atlattık çok şükür. Birazdan taburcu olucam pandemiden ötürü imza atıp bi sıkıntı yoksa çıkabiliyormuşuz. Sütüm henüz gelmedi mama aldık şırıngayla veriyorum. İlk kucağıma alınca ağladım çok duygusal olunuyor gerçekten bu benim mi demişim annem dedi 😊 kucağımdan ayırmak istemiyorum çok dua ettim Rabbim hakeden bütün kadınları anneliği nasip eder inşallah ve hamilelere de ben bi bi avazda doğuramadım 😊inşallah siz sağsalim bi avazda doğurursunuz 😊 öneri de bulunamıyorum iyi bi doğum yaşamadığım için ama sütümün gelmemesi ve dikişlerim için sizin önerileriniz varsa dinlerim.
Dipnot; depend gerçekten hayat kurtarır mutlaka hastane çantanızda olmalı