KadersizMelek Özele gidiyordum,riskli gebeyim şehir hastanesine yönlendirildim. İlk kez gideceğim şuan 25/4 ayın 28ine randevu aldım,o zamana da 27/4filan oluyorum. Şeker yüklemesi yapılacakmış. Şehir hastanelerinde şeker yüklemesi nasıl yapılıyor??
Merveelisa KadersizMelek aç karna gitcen gittigin gibi kan alcak sana bı içecek vercek yavaş yavaş iccen bişey yemek yasak sadece su icebilirsin bir saat sonra tekrar kan alcak
Tmerve KadersizMelek aç gidiyorsun su bile içme diyorlar Açken kan veriyorsun daha sonra eczaneden 100gram glikoz alıyorsun onu iciyorsun aradan 1 saat geçtikten sonra kan veriyorsun daha sonra 1 saat gectikten sonra yine kan veriyorsun. Yani icecegi içtikten sonra 2 kere kan veriyorsun 1 saat ara ile.
ozlemak42 KadersizMelek Sabah aç karna ilk kan alınıyor sonra şekerli içeceği içip 1 2 saat sonra tekrar kan alınıyor sonra bir iki saat daha bekleyip tekrar kan alıyorlar bütün günün hastanede geçiyor aç bı şekilde
GKP22 KadersizMelek dün şeker yüklemesi yaptırdım aç karnına ilk kanı verdikten sonra verdikleri içeceği 5 dk da içmen gerekiyor içtikten sonra saat tut 1 saat sonra kan vereceksin kan vermek için sıra alıyorsun ama sırayı beklemene gerek yok direk içeri girip kan vereceksin sonra tekrar 1 saat bekleyip tekrar kan vereceksin içeceği içtikten sonra su bile içemiyorsun yasak
KadersizMelek Merveelisa zaten sabah erken saate aldım randevuyu kan veririm kesin diye,aç olup olmadığını bilmiyordum. Teşekkürler. İnşallah içtiğimi kusmam, benim aşırı kusmalarım var çünkü😣
Merveelisa KadersizMelek valla bir saat zor dayaniyo insan gerçekten yavaş yavaş iç o yüzden bir anda yüklenme sonra çık dışarda bekle hava al ben fenalasmak uzereydim artık
Alyabebekk KadersizMelek ben kusmuştm test iptal olmuştu haliyle. Açken şekerli içecek bana göre değilmiş bunu anladım, şmdi ikinci kez gebeyim ve yaptrmayacağım şeker yüklemesi. Ztn mide bulantısını oldukça uzun süre yaşıyorum 🤷♀️🤦♀️
KadersizMelek ozlemak42 yaptırmasak ne olur sanki valla ben o kadar aç duramam zaten çok sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum offf
ozlemak42 KadersizMelek senin tercihine kalmış ama riskliyse durumun dayanıp yaptırmalısın yaptıkları hiç bir işlem boşa değil canım nelere katlaniyoruz annelik için bı gününü de buna harca gitsin ben ilk yüklememde fenalastim kan vermeden doktor ye iç dedi yarıda bıraktık kötülesirsen zorlamiyorlar illa vercen diye
GKP22 KadersizMelek yaptırmalısın bnm arkadaşımda şeker olmamasına rağmen testi yaptırdı ve gebelik şekeri çıktı bebeğinin şeker hastası olabileceği öğrendi hamileliği boyunca diyet uyguladı
KadersizMelek GKP22 bu aç bekleme işi çok çok zor gelir bana devlette uğraşılmaz bununla,valla özeldeki doktoruma tekrar yazdım inşallah yapar ya
ozlemak42 GKP22 Yanlış bilgi olmasın canım ama 5 dakikada içmek zorunda değil zaten soruyor ne kadar zamanda içersin diye ben 10 dakika dedim ona göre saat ayarlaması yaptı
Tmerve yigitegenin_annesi hayır yine bir şey yemek yok 😂 nasıl dayancam diyordum bende gözum falan karardi çok acıktım Allahtan evim yakın evim de dinlendim
KadersizMelek Alyabebekk kız bende sürekli kusan biriyim 6 aylık hamileyim hala tam gaz kusuyorum, birde o kadar aç bekle geri kan sırası filan ben ne yapacağım bu virüs zamanı 😢
Alyabebekk KadersizMelek ilk hamilelikte bende öyleydim 6 aya kadr kustum çok zorlanmıştm testte de. Sen doktoruna söyle istersen mide bulantısından dolayı zorlanacağını çok gerek görüyosa yaptır.
KadersizMelek GKP22 en azından kalabalık değil kurallara daha dikkat ediliyor şehir hastaneleri suriyeli kaynıyor diyorlar 🤦🏻♀️
KadersizMelek ozlemak42 biliyorum canım zaten yaptırmakta istiyorum ama bu uzun süre aç kalmak işi biraz sıkıntılı 😟 haa birde kalabalık oluyor hastane o kadar uzun kalmayız sanıyordum.