Merveyagizd Yarın 11de yatışım yapılacak spinal sezeryan olacağım ama çok korkuyorum aşırı stres heyecan yaptım kendime. Sezeryandan sonra ağrı, yürüyüş, toparlamak nasıl oluyor 🤷🏼♀️
Melikemreclk Merveyagizd kendi tercihin mi benim bebek kafası üç hafta uelrde doktor sezaryen ihtimali var dedi ama şuan çok erken 28 haftaligim spinal yada epidural farkı nedir
YuvarlanamayanPandaa Merveyagizd sana tek diyeceğim ilk kez ayaga kalkarken sakına aşşa bakma dırek karışna bak yere bakarsan eger başın döner cesaretin gider sonra agrısada yürü
Mltm88 Merveyagizd Bende yarın sezeryan olucam:) Genel anesteziyle ama.Sağlıkla gelsin bütün bebişler inşallah 🙏
Kubraemre18 Merveyagizd sancısı oluyor ama şöyle düşün sancısız hangi ameliyat var kendini korkutma hiç 🤗 İlk ayağa kalkarken biraz ağrı oluyor ama kesinlikle pes etme birdaha yoksa kalkamazsin. İlkini kalkarsan birdaha rahat kalkıyorsun. Sağlıkla kucağına al inşallah bebişini🌼🤲
Merveyagizd Melikemreclk malesef kendi tercihim değil günüm dolduğu için ve bebek biraz iri olduğu için doktorum sezeryan önerdi. Epiduralde sanırım belinde katater takılı oluyormuş uyuşma süresi az oluyormuş tekrar uyuşturulması gerektiği zaman o kataterden tekrar uyguluyorlarmış spinalde öyle değilmiş uyuşma süresi daha fazlaymış yani tekrar tekrar uyuşturmak yada ağrı kesici için tekrar tekrar uğraşmak gerektirmiyormuş bende doktoruma sordum ama doktorum bana spinali önerdi epidurali istemediğini söyledi
Merveyagizd YuvarlanamayanPandaa yaa hiç bilmiyordum bol yürüyüş yap demişlerdi ama aşağı bakma falan diyen olmamıştı çok teşekkür ederinm 🙏🏻
YuvarlanamayanPandaa Merveyagizd çünkü beynin sarsılıyor gibi oluyor öyle dönüyor ki bana dediler direk baktım karşıma hop diye ayaklandım darısı sana inşallah 😍
Merveyagizd Kubraemre18 inşallah kalkabilirm ya suan o acıyı dşünemiyorm bile herkes farklı birşey söylüyor daha çok korkutan var 😂 içimi rahatlattınz teşekkür ederimm 🙏🏻🥰
derenildamm Merveyagizd Sağlıcakla kucağına bebeğini alırsın inşallah canım 🤲🏻 Öncelikle kendini strese sokma,korkma. Sakin ol. İlk yürüme aşamasında yatakta doğrulduktan sonra oturur pozisyonda bi 10-15 dk bekle öyle ayağa kalk direk kalkma bu şekilde biraz daha rahat edersin ben öyle yapmıştım. İlk yürümeden sonra kendin sürekli yürümeye çalış gece bile ben sürekli koridorda yürümüştüm. O yüzden rahat toparladım ama bel ağrım çok fazla olduğu için biraz ondan dolayı zorlanmıştım.
Merveyagizd derenildamm bol yürüyüşle çabuk toparlarsın diyor herkes ama bakalm söylediklerinizi denicem çok teşekkür ederim🙏🏻 bel ağrısı sanırm çoğu kişide oluyormuş ya bende daha şimdiden var hamilelikten dolayı zaten bide o zaman olursa nasıl dayanılır blmiyorm 😂
Ayca_26 derenildamm Merhaba bende umitte doğum yapicam sezeryan sonrasında oda da karna bastırma falan yapiyolar mi ağrı kesici için bisiler yapiyolar mi çok korkuyorum
Ayca_26 derenildamm sezeryan sonrası karna baskı kanama kontrolü yaptılar mi ağrı kesici uyguluyorlar mi
Evintoprak Merveyagizd bugn 6. Gunum spinal oldum kendime gore yorumluyorm cnku herksn vucut yapısı bir deil.narkoz etkisi gectkten sonra dehset derecede bi karn agrisi oldi surekli antibyotik agri kesici verdiler o gun aksam olmicak sandım gercktn o kadar zorlandım ama kimseye muhtac olmamak icn agridan cildrsamda yinede yürüdüm ve surekli nescafe ictm bas agrisi olmamsi icn mutlaka tavsiye ederm ve diksler biraz yaniyo havalarda sicak terlememesine dikkat edin
Evintoprak Evintoprak karnimin cok ağrimasinin sebebi bebek doğduktan sonra bebegin eşini cikartmak icn bi kac kez karna bastırıyorlar o yuzdenmis birde karn bi anda kuculugu icn cok kotu olmusum bu seklde söylediler bana hastanede
Merveyagizd Evintoprak çok teşekkürler bende doktoruma sordum ilk gün ağrın biraz olur demişti oda ama ben sana devamlı ağrı kesici vercm demşti yani çoğu kişi uyuşukluktan sonra olan ağrıdan bahsediyor en çok ondan korkuyorm 😔
Merveyagizd Evintoprak evet bastırmadan dolayı bazı kişilerin göğüslerinin bile ağrıdığını söyleyenler oldu banada. Sezeryandan sonra odada karnınıza bastırdılar mı acaba ameliyattan sonra
Evintoprak Merveyagizd evet aksama kadar surekli seruma agri kesici yaptilar bide popodan da 3 kez iğne yaptilar az da olsa hafifletiyyo emin ol o an hicbsey gecmicekmis gbi ama bakın 1 haftalik oldum bile mecbur dayanicaz bu acılara bebislermz için
Kayraninannnesi Merveyagizd ilk ayağa kalkıştı yere bakma havaya bak hemşireler uyarıyor zaten yinede bilgin olsun baş dönmesi çok oluyormuş ben yere baktığım halde olmadı ama sende olabilir dikkat et. İlk yataktan kalkış elbetteki zor oluyor ama yürüdükçe acın azalıyor 3 gün gaz sancıları beni çok zorlamıştı. Anesteziden dolayı boğazımda çok gıcık oluştu öksürmek zaten mümkün değil dikişler çok sızlıyor ama 1 hafta içerisinde tamamen toparlarsın diye düşünüyorum o anlarda bu acılar hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor 🙏 bebeğinize sağlıkla kavuşun inşallah ❤️
Ada92 Merveyagizd korkmayın ilk kalkarken karşıya bakın ağrınızda olsa bol bol yürümeye çalışın ağrılarınız ancak o şekilde düzeliyor ilk çıktığınızda oluyor ağrı ağrı kesici yapıyorlar sonda fln çıkarırken bşy hissetmiyorsunuz sıkmayın kendinizi bel boyun ağrınız olabilir hırkanızı çıkarmayın sıcak tutun boynunuzu belinizi ağrı kesici vurdurun zaten direk bende çok korkmuştum koltuğum gibi olmadı boyun ağrım çok oldu birde idrar gaz yapmaktan kaçınmayın ağrı flan olmuyor ne kadar yaparsanız o kadar rahatlıyorsunuz pozitif bakın yanınızda dünyanın en güzel en masum bebeği olacak
Merveyagizd Ada92 içimi rahatlattınz çok teşekkür ederim 😇 doktorum sonta takmayacağını söyledi eğer ki tuvaletini yapamazsan o zaman takmalarını isticem dedi ama bakalm nasıl olacak 🤷🏼♀️