Merhaba arkadaşlar daha gecen hafta buraya son 9 gün yazıyordum ve bebeğimin doğalı 7 gün oldu bile,başlayalım doğumuma;
Belki okuyan vardır ,cuma günden 3 kez çatı muanesi oldm,2 cm dedi doktor o gün hep sancim ve hafta sonu da kanamam sürdü ama haftasonu sancim yoktu pazartesi ye tekrar çağırdı düzensiz sancim cıktı ve açılma 2 3 arası dedi kanama da devam ettiği için bebek hareketleri de yavaş olduğu icin yartşımı verdi.Saat 13 te yatışım yapıldı 13 30 da damardan suni verilmeye başlandı ilk 10 dk da sonra kısa bi sürede 5 dk sonra 2 dk ya düşen sancılarla devam eden bi süreçle 16.15 te doğum gerçekleşti, gerçekten açılmam hızlı ilerledi(meryem ana otu da kulandık) ve yorucuydu,gerçekten zor gecen bi 3 saatti beni mutlu eden surecin hızlı gecmesiydi,ama doktorunuz cok önemli bnce o süreci cok iyi takip etti ebelerde ayni sekil,özel hast. De oldu doğum, Neyse çatala geçince 15 dk icnde doğum oldu ve meleğimin sesiyle dünyalar benim oldu🎈🌸 sağlıkla ve az dikişle atlattım şükür,gelelim sonrasındaki tecrübelerime;
Göğüslerim ilk günden acıdı öncesinden avent göğüs kalkanı ve merhemi almıştım ama hata ederek sadece kapak kısımlarıni kullandım ama 5. Gun De silikonlu kısımlarını kullandım o kadar cok acı ağrı ve yara oldu ki silikonlu kısımlarla 2 gun De iyileşme gösterdi,kesinlikle silikonlu kapaklardan başlayın kullanmaya,ben normal doğum yaptım 1 pijama takımı yetti ama 2 koymuştum çantama evim de hastaneye 2 dk yakin onun rahatlığı vardı,ve kesinlikle deepent hayat kurtarıcı aşırı rahat, bebek icn de çok bisiye gerek yok 2 takım 2 battaniye yetti bana😊velhasıl kelam geçiyor arkadaşlar sancı sırasında hep dua edip olumlu düşündüm meryem ana otunu da kullandık ve nefes egzersizleri aşırı önemli böylelikle korktuğum doğumu, pozitif şekilde atlattık👏 herkese kolay ve sağlıkla gelen bebislerine kavuşmayı diliyorum sağlıkla kalın 🤗🤲