Afrodid Amniyosentez sonucu %90 down sendromu çıkan ve çocuğunu doğurmaya karar veren gebeler çocukları sağlıklı doğan var mı?
Mom3834 Afrodid illa vardır ama amniyosentez çok yüksek bir oranla doğru sonucu veriyor. İnşAllah yüzde 10luk kısımdasınızdır. İkili testte burun ve ense kalınlığı için ne dediler ?
Nymphadoraa Afrodid forumdaki yorumlardan amniyosentezin yüksek sonuç verdiğini okudum genelde. Umarım sizde tersi çıkar. Şu An kaç haftalıksınız ?
Buseikra34 Afrodid amniyosentez %99 tanı koyuyor diye biliyorum illa ki vardır sağlıklı doğan ama bu çok küçük bi kısımdır böyle bir karar verecekseniz kendinizi hazırlamalısınız.
Mineeaa Afrodid orasını Allah bilir lütfen aldırmayın bebeğinizi eğer öyle doğarsa rabbimin size hediyesidir o. Benim bebeğiminde dudak damak yarıklığı var gittiğim doktor engellide olabilir dedi direk aldırmayı teklif etti asla kabul etmedim. Bunu aldırırsanız belki bidaha olmaz olursa belki oda öyle olur rabbimden gelene boynumuz kıldan ince siz duanızı edin tevekkül edin rabbim büyüktür
Afrodid Ense kalınlığını 2,82 ölçtü. Ama 3,5 mm olunca kesin tanı diyebiliyorlarmış. Burun kemiği basık dediler 😭 çok karmasık durumdayım. Bu kararın bana kalması çok kötü
Elizasel55 Merhaba benım ilk gebeliğimde ikili tarama da bir risk çıkmamıştı ama detaylı ultrasonda kalbinde AVsd vsd uyumlu yanı büyük yırtıklar göründü down sendromundan şüphelendiler ama burun kemıği vardı amniyosentez önerdiler kesin tanı için ben her şekılde doğumu gerçekleştirmek istedim aldırmak istemedım sonuç ne olursa olsun sonra ilerleyen haftalarda kemık uzunluğu haftasına göre hep geriden geliyordu kol ve bacak neyse anne karnında ölür diyen doktor da oldu aldır diyen de hepsine kulağım tıkadım rabbım den gelene razıydım doğum oldu bebeğim down sendromlu doğdu tabi hemen küveze aldılar nefes alması kalbı zorluyordu yoğun bakımda 35 gün yaşadı ve malesef bebeğimi kaybettim çok zor günler yaşadım tarifi zor rabbim kimseyi böle bir acıysa sınamasın peşine hemen hamıle kaldım bir kızım oldu sağlıkla aldım kucağıma şimdi 3.bebeğimi alacağım kucağıma Allah nasıp ederse ama hep bir korku hep bir endişe içinde geçiyor hamılelığm risk olduğu için diyeceğim o ki ben bakarım o yükü yüklenirim allahtan gelene razıyım dersen her şekılde kabulüm dersen çok üzülüp hamıleliğini kötü geçirme çok zor karar rabbım yardımcın olsun