Anne44 19.07.2018 ... Mucizemin, Allah’ın bize bahşettiği meleğin dünyaya gelişi... İçimden geldiği gibi anlatmak istiyorum doğum hikayemi. Sabah 7:30’da hastanede olmak üzere bir gün öncesinden doktorumla kararlaştırdık. Tabi o gece uyku haram, heyecan,korku, mutluluk hepsi bir arada. Vajinal doğum isterken bebeğimin kilosunun ultrasonda fazla görünmesi, başının Doğum kanalından geri çıkmış olması vs. gibi sebeplerden ötürü suni sancı verilmek kaydıyla yapılan planımızı doktorumun tavsiyesi üzerine değiştirdik. Bu arada doğum konusunda doktorunuza güvenmeniz çok ama çok önemli. Gelelim doğum sabahına; Eşim, ailemiz ve arkadaşlarımızla birlikte hastaneye vardık.Herkesle vedalaştıktan ve helalleştikten sonra beni giydirip sadece eşimle birlikte ameliyathaneye indirdiler. Eşimi de ameliyathane kapısında bırakıp müthiş bir heyecanla hazırlıklar tamamlandı içeride. Ayrıntılı anlatmak istiyorum bu kısmı, çünkü çoğu anne adayının spinal sezaryen konusunda tereddütleri olabilir. Anestezi uzmanı belinizi kontrol ettikten sonra talimatlar eşliğinde belinizden bir iğne yapıyor. Sevgili anne adayları içiniz rahat olsun kendinizi kasmadığınız sürece kesinlikle acı veren bir işlem değil. Zaten o sırada size destek olan bir hemşire bulunmakta. Sonra masaya uzandım üzerimi çıkarıp sonda taktı ebe. Bu da acı veren bir işlem değil, biraz içiniz gıcıklanıyor o kadar. Ardından iyice uyuşmuş olan size bir takım testler yapılıyor (sağ ayağını çek, hissettiğin su sıcak mı soğuk mu gibi) tabi siz bunların hiçbirini yapamıyorsunuz 😂😂. Neyse ardından doktorum geldi ve işleme başladılar. Tabi heyecanla bebeğimi bekliyorum en ufak konuşmalara kulak kabartıyorum veeeeeee kızımın Şiir’ imin sesini (viyaklamasını) duydum. Tabi ben durur muyum hıçkıra hıçkıra ağlıyorum ameliyathanede çığlıklar koptu hemşire kızların doktorumun tepkisi inanılmazdı. Doktorum dikişe başladığında kızımı gösterdiler koklattılar. O anın tarifi yok arkadaşlar. Ağlamayı kesti mucizem. Sonra benden alıp babasına götürmüşler ama nasıl ağlıyor inletiyor ortalığı. Dikiş işlemi bitmek bilmedi (sadece 10/15 dk sürdüğüne eminim 😂) ameliyathanenin önünde eşim yaşlı gözlerle beni bekliyordu. Gördün mü kızımızı dedim, boğazımızda düğümlendi kelimeler. Yukarı çıkardıklarında kızım beşiğinde ağlıyordu. Nasıl bir etkileşimdir mucizedir bu Allah’ım sesimi bile duymamıştı ki birden ağlamayı kesti. Dün gece hastanedeydik bu sabah taburcu olduk. Bütün gece sütüm gelmese dahi emme refleksinin kuvvetlenmesi için emzirip ardından mama verdim. İnanın uyumak istemiyorsunuz. Ha bu arada anestezinin etkisi geçince şiddetli bir ağrı oluyor onu da ağrı kesicilerle dindiriyorlar. Ayağa kaldırıp yürüttüklerinde lütfen dirayetli olun evladınız ve kendi sağlığınız için. Ne kadar çabuk ve çok yürürseniz gazınız da o kadar çabuk çıkıyor ve ağrılarınız diniyor büyük ölçüde. Korkmayın yavaş yavaş bile olsa yürüyün. Çünkü sonrasında kendi kendinize bebeğinizle ilgilenebilmek yatağınıza uzanıp kalkabilmek paha biçilemez. Şuan evimizdeyiz. Güzel kızım, meleğim beşiğinde uyuyor. Bakmaya koklamaya doyamıyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Sizlere tavsiyem; Normal doğum/Sezaryen doğum diye ayıranlara kulak asmayın. Bebeğinizi sağlıkla dünyaya getirebildiğiniz Doğum şekli NORMALDİR aslında. Annelik hiçbir şekilde değişmiyor bunu anladım. Hormonlar yine aynı 🤗🤗 Allah kimsenin kucağını boş koymasın. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum hanımlar. Sevgiyle kalın 😘🤗
ozlemkrts Anne44 ay maşallah ne güzel anlatmışsın gözünüz aydın Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah içime su serptin darısı bana inşallah 🙏
Yarenimm Anne44 masallahhh goz un aydın cnm Rabbim analı babalı buyutsun benim doğumda nasipse 10 gün var kızıma kavuşurumekavuşurumbende insallahh 😔 7. Gebeligim diğerlerini kaybettim dua et benim içinde cnm❤
Anne44 Yarenimm dualarım, iyi dileklerim her zaman sizlerle. Allah sağlıkla kucağınIza almayı nasip etsin mucizelerinizi 🤗
Asrinbaby Gözünüz aydın cnm allah uzun ömürler versin. Son 11 kaldı bakalim bizim oğlan nasil gelecek 😊