Snglsr
Merhaba hanmlar fikrinize ihtiyacim var.ilk dogumum.ve normal dogum istiyorm ancak epidural olarak.doktoruma bunu soyledigimde ıkinmayi engelledigi icin onermiyorm dedi.39.haftam bitiyor yarin..sancim yok 40 haftayi doldurunca bakcaz durumuna dedi.yine sanci yoksa 40+3 te yatis yapcaz dedi.ama suni sanci verilcek acilma olursa normal olcak.ama sezeryan olcak.yani sizin doktorlariniz ne dusunuyor.bagirta bagirta dogurmak var ozelde devlet hastanesinde oldugu gbi.bide epiduralle var rahat bir sekilde.oyleyse neden devlette yapmim diye dusunuyorm bu seferde korkuyorm.fikirlerinize ihtiyacim var.
Kivito
Epitural kesinlikle ıkınmaya engel değil tozunu ona göre ayarlayıp verirler doğum yaklaşınca etkisi geçer be rahatça ıkınırsın suni vericeklerse epituralsiz dayanman zor
Esmmaa
Benim doktorumda Doğum şekillerini anlatırken epidural normal doğumu anlattığında aynı şeyi söylemişti. Acı sancı hissetmediğin için ıkınmak normal olmuyor ve bebeği vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz ve ben tavsiye etmiyorum demişti. Sonrasında vajinal varis olduğu için bende ben sezaryende karar kıldım ve epidurale ikna etti beni, ve iyi ki doktorumu dinlemişim bence doktoruna güvenmelisin