Merhaba😇
Direk konuya gireyim. Sakın korkmayın🤞😅💕
38+2 deyken bebeğim hareketsizleşti bütün gün doktorda kırk tane nst ye girdim. Doktorum normal doğum yapabileceğimi çatım gayet iyi oldugunu istersem biraz daha bekleyip takip edebileceğimizi söyledi. Fakar o kadar hareketli bir bebekti ki eve döndüğümde cidden hareketlerinde daha da bir sıkıntı olurda ben zaten bütün gün hareketsizdi deyip anlayamazsam diye korkup doktoruma sezeryanın uygun olup olmayacağını sordum, haftasının gayet iyi oldugunu olabileceğini söyledi. Veeee 18.08.2021 sabahı 09.00 a sezeryan randevusu verdi.
Tabiki tırsak ben😅 hayatımda hiç ameliyat olmadım gripten başka bir şey için doktora gitmedim ben. Dedim tamam genel anestezi olacağım yoksa dedim kalp krizi geçiririm heycandan,korkudan vee bir bebeğim olacak o ilk anı yaşamanın heycanınada kalbimin dayanamayacağını düşündüm. Düşünsenize karnınızdan çıktıgı gibi görüyorsunuz düşünmek bile tansiyonumu düşürüyordu heycandan😅
Tabi eşim o gece kanıma girdi bir daha yaşayamazsın, spinal ol, bebeğimizi gör,kordobunu sen kes vs vs bir deli cesaretidir geldi bana.
Süper bir panik atak insanıyım sabah 7 de yatıöım yapıldı ama tirtir titriyorum pat nst de sancım çıktı😅😅korkudanmıdır yoksa olacağımı vardı bilemiyorum 50 leri 60 ları oynuyor sancı ama ben bişey hissetmiyorum😅 sonra saat oldu 8.30 yarım saatte o dakikalar geçmiyor ama ben korkudan öleceğim ben napıyorum dedim ya ben napıyorum..nasıl uyanık kalacağım öleceğim diye ölüm korkusu sardı beni ama neler düşünüyorum kızıma nasıl bakarlar bensiz heycandan ölünür mü, ölüm anını düşünmeler, doğum anını düşünmeler😅 neyse saat geldi beni almaya geldiler eşim amelyathanenin kapısına kadar götürdü beni sonra odaya çıkınca salya sümük ağlamış benim yüzümden ben spnile zorladım çok korkuyordu çok kötü bakuyordu vs diye 😁🥰 vee sonunda hayatımda ilk defa ameliyathane gördüğüm için benim tansşyon girer girmez yerlebir tabi😁 ama mükemmel bir ekip, mğkemmel bir doktor, mükemmel bir anestezi hekimim vardı. Medipol üniversitesi çamlıca hastanesi ve birtanecik doktorum op.dr.Zeynep elmalı🥰 beni aldırlar sedyeye sırtımı açtılar ama ben nasıl paniğim öldüm ölecem yaptılar spinal iğnesini.. anestezi doktorum benle konuşmaya başladı çok güzel yaklaştı o an karnımda bişeyler hissettim dedim kesiyorsunuz dimi şuan beni ahhahaha😁anestezi doktorum hemen başladı bana o an sakinleştiriciler yapmaya. Yok ya daha siliyorlar hazırlık yapıyorlar dedi meğerse çoktan kesilmişim. 4 dk sürdü bebeğimi kucapıma almam. Herkes korkttu beni spinalde yok hissediyorsun vs öyle bişey yok kesinlikle.sadece seni çekiştirdiklerini hissedşyorsun ve sanki karnına 5 kg patates dolu poşet koymuşlar gibi bir baskı😁 bebek çıkarken tam midenizin ordan bastırıyorlar orda bir aşırı baskı oluyor resmen ıkındım hadi kızım diye bağırdım 3 kere ama 10 sn sürüyor ve acı yok sadece bastırıyorlar karnınıza. Ve 4 dk sonra kızımı gördüm sonrasını cidden ama cidden hatırlamıyorum bi an önce yanıma getirsinler istedim. Sonra bebiş odaya gşttikten sonra bir yarım saat seni kapatmaları kalıyor ordada sadece oatates poşeti hissi var. Sonrasında hep kafamı dapıtmaya çalıştım hemşirelerden istek şarkı istedim ellerimi tuttular hep kendi hayatlarından bişeyler anlattılar komik bağıra bağıra şarkı söyledik. Dans ettiler beni güldürmek için. Doktorum çok iyisin süpersiin ya kimse sen kadar iyi duramadı diye beni gazladı ki o an çok iyi geliyor yalanda olsa ona ihtiyacınız var ve inanıyorsunuz😁 veee veee size tavsiyem tansiyon aletine güvenin. Koluma aleti taktılar ve otomatik dakika başı tansiyonumu ölçüyordu kendi kendine. Ve sürekli birşey olsa hemen görebilirler tansiyonumu korkmaya gerek yok diye motive ettim kendimi.. zaten siz her kötüyüm dediğinizde bir ton sakinleştiriciyi basıyorlar mis gibi yumuşuyorsunuz😁 pizza istiyorum diye saçmaladığımı hatırlıyorum😅veee sonunda bitti. Kızıma kavuştum mis kokuluma..
İyi ki dedim iyiki panik atağımdan korkmamış spinal olmuşum iyiki hayatımda o anı yaşamışım.🥰🥰💕💕darısı başınıza kızlar sormak istediğiniz sorular varsa seve seve cevaplarım. Benim doğum hikayemde böyle🥰💕