AslhanDzenli 35. Haftada başlayan erken doğum riski maceramız 36. Haftada son buldu ve oğlumu ne kadar daha kucağıma alıp koklayamasam da kavuştum sonunda minik ama koca yürekli oğluma ... Suyumun azalması, bebeğimin beslenememesi ve idrar yollarımda oluşan enfeksiyon sebebiyle doktorum zaten miadını dolduramayacağını söylemişti 1 hafta öncesinden ve kontrole çağırdı 36. Hafta için .. 18.07.2018 de gittiğim kontrolümde durumun değişmediğini hatta suyun daha azaldığını söyleyerek çatı muayenemi yaptıktan sonra suni sancıyla destekleyip normal doğurabileceğimi söyledi ve ertesi gün sabah 08:30’da hastanede olmak üzere bol bol yürüyüş yapmak kaydıyla eve yolladı bizi . Gece bir türlü bitmek bilmedi zaten belimden vuran ağrılarım vardı artmaya başlamıştı annem bende kaldı o gece kayınvalidem de Ankaradan gelmek üzere yola çıktı ve sabah saat 05:00te alarmın çalmasıyla uyanıp otogardan kayınvalidemi aldık eve gelip kahvaltımızı yaptık ardından duşumu aldım ve zaten hazır olan herşeyimizi alıp hastaneye gitmek için yola çıktık.. Hastaneye varıp yatış işlemlerini yaptıktan sonra doğumhaneye çıktık ve ebe çatı kontrolünün ardından damar yolumu açarak suni sancı verme işlemine başladı . 09:00da verilmeye başlanan suni sancım yavaş yavaş artırılarak akşam 17:30a kadar verilmeye devam etti sancılar 80-90 ları buldu ama bir türlü açılmam olmadı doktorumun gelip kontrol etmesiyle dünyam resmen başıma yıkılmıştı çünkü bu sancıyı başka birinin çekse tavana vuracağını ve hissetmediğim sancıların bebeği geri itip kanaldan çıkardığını aniden sezeryana alınmam gerektiğini riske atamayacağını söyledi apar topar 10 dakika içinde ameliyathanedeydim giderken o kadar içim buruktu ki sanki anlamıştım bişeylerin ters gideceğini .. Spinal anesteziyle başlayan doğumum 18:10da pamuk oğlumun sesini duymamla sonlandı sadece önüme çekilen perdenin arkasından yüzünü gördüm çocuk doktorunun hemen alıp kontrol etmesiyle nefes alışında bi problem olduğunu öğrendim çok kısacık 10 saniye kadar yanağını yanağıma değdirdiler minik bi öpücük kondurabildim babası ise sadece yoğun bakıma alırlarken 5 dakika görebilmiş oğulumuzu ve sonrası YOĞUN BAKIM ... İdrar yollarımdaki enfeksiyon sebebiyle bebeğim şuanda sağlıklı nefes alıp veremiyor ve 10 güne yakın yoğun bakımda kalacak gece 03:00te ayağa kaldırdıklarında gidip gördüm o kadar hızlı nefes alıyordu ki o an keşke onun yerinde ben olsam da o kablolar hortumlar bana takılı olsa dedim ama oğlum o kadar güçlü ki bugün öğlen durumunun dünden daha iyi olduğunu en azından akciğerlerinde bir problem olmadığını öğrendik .. Allahtan ümit kesilmez diyip sabırla bekliyoruz oğlumuzu ... Sezeryan doğum içinde; Doğum şeklinin nasıl olduğu hiç ama hiç önemli olmuyor böyle bir durumda Allah’ım başka dert vermesin normal doğum doğum anında ne kadar zor ise sezeryan doğum da uyuşukluk geçtikten sonra eminim onun kadar zordur gece boyunca ağrı kesicilere rağmen dinmeyen ağrılarım oldu ta ki yürüyene kadar şuanda hastane odasından yazıyorum çok hafif ağrılarım var ama umrumda bile değil yeter ki sağsalim oğlumu koynumda uyutayım...
MucizemE AslhanDzenli gözün aydın sağ Salim kavuş Rabbim başka ayrılık göstermesin inşallah canım enfeksiyon bende de var kızıma geçecek diye korkuyorum doktor ilaç verdi 37 haftalık olduk sana daha önceden ilaç vermişmiydi
AslhanDzenli MucizemE Daha önceden 26. Haftamda da oldu fitil verdi 35. Haftada yine fitil ve toz verdi 1 haftada geçmiş işte oğluma 😏 İnşallah geçmez sizinkine beklemek çok zor ...
MucizemE AslhanDzenli bana da verdi ilaç bi gidiyor bi geliyor kurtulamadım yani inşallah geçmez diye dua ediyorum sürekli