ebrar6036 Hanımlar çok özür dileyerek soruyorum az önce tuvalete çıktım ve peçeteyle sildiğim de makattan kan geldiğini gördüm 2 3 kere sildim gittikçe azalarak geldi ve Bi kaç dakika sonra yine baktım daha gelmedi daha öncesinde klozetin içinde kan gibi bişeyler görmüştüm ama anlayamadım çokda detaya girip rahatsız etmek istemiyorum kısaca tuvalete çıktığımda makattan bazen az bazen biraz daha fazla kan geliyor internetten baktım hemoroit felan diyor yada iltihap tarzı sizce doktora gidiyimmi? bunun için hangi bölümden randevu almalıyım? böyle birşey yaşayan varmı? şimdiden sağolun 🙏
mommasBoys ebrar6036 ben yaşamıştım bi dönem doktora gitmiştim utana sıkıla ve kalın bağırsakta çatlak var demişti bence ihmal etme hele ki bu dönemde
Duygucesur ebrar6036 Genel Cerraha alman lazım ama Hemoroid bahsettiğiniz şey her gebenin başına gelen şeylerden bir tanesi maalesef. 🙂
Busraaakbyyb ebrar6036 bende yaşıyordum aynı şeyi canım tuvaletini yaparken acı ya da yanma tarzı oluyor mu ? Çekindiğim için başta doktora gitmedim sonra gittikçe kanama fazla olmaya başladı kabızlık sorunum da olmaya başladı en son 15 gün tuvalete çıkamadım ve acil kolonoskopi yapıldı yırtılma ve hemoroid dediler krem kullandım kabızlığım da geçti kanamam da Allah’a şükür. Hamile değildim ama belki hamileyken müdahale etmek istemezler sen yine de ihmal etme en azından kadın doğuma gidince bi sor
Ada_kacira ebrar6036 geçmiş olsun ben cerrahi çalışanım gerçi bebeğimden kaynaklı ayrılmak durumunda kaldım ama sizin anlattıklarınız hemoroid değil fissür tıbben anal fissür olarak geçiyor aşırı ishal ve aşırı kabızlıklıktan kaynaklı genellikle gebe ve yaşlılarda oluyor ve geçici bir durum ama zorlarsanız ilerleyen zamanlarda ağrıları artacak yanma başlayacak ve tuvalete çıkmaya zorlanacaksınız bilginiz olsun bunun için genelde biz ılık suyla küveti doldurup batikon döküp 10 15 dk o suda beklemelerini genelde kuru tutmalarını o bölgenin ve anestol krem ile fito kremi o bölgeye iyice yedirecek hatta makat bölgesinin iç kısmına kaçıcak şekilde uygulamasını öneriyoruz yinede içiniz rahat değilse bu yazdıklarımı bir cerraha gösterip tekrar danışmanızı tavsiye ederim🤍☺️
Masalumut Ada_kacira merhaba cerrahi çalışanıyim dediniz bende bi kac şey sormak istedim bende de kronik fissur var sezai leventogluna gidiyorum kendisi nasıldır duydunuz mu hiç botoks oldum birbucuk yıldır iyiydim ikinci doğumu yaptım tekrar etti ameliyat tan sonra da tekrar ediyor diyorlar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda çok soru sordum hakkınızı helal edin 😊
Pembe_duslerr ebrar6036 merhaba öncelikle hemoroit (basur) var büyük ihtimal ve kanama yapıyorsa biraz ilerlemiş sayılıyor.Bunun için genel cerrahiden sıra alıp gitmelisiniz benimde oldugu için az cok bilgim var artık.
Ouzc ebrar6036 ben de hamilelikten önce aynı durumu yaşamıştım.Hatta benim parmak falan kesilir de kanar ya öyle kaniyordu bazen Genel cerrahiye gittim Basur sanıyordum. Doktor Basur ile çatlağın genelde karistirildigini söyledi. Bi ilaç verdi bir de ilk suya oturmam istedi. Ancak hamilelikte ılık su olayı ne kadar olabilir bilmiyorum. Bana çok iyi gelmişti. Bir de doktor çok ilerlerse ameliyat olmak gerekir ama bunun ameliyatı kesin çözüm değil bu sıkıntıyı yaşamamak istiyorsan kabız olmayacaksın demişti.
Ada_kacira Masalumut öncelikle geçmiş olsun helal olsun ne demek dediğiniz doktoru tanımıyorum açıkcAsı ama hangi operasyonu geçirirseniz geçirin tekrarlar bu durum gebe kalmayanlarda bile biz ameliyat öncesi uyarıyoruz %50 nüks etme durumu var diye aşırı ishal aşırı kabızlıkta nükse sebeb bu sadece gebelere özgü değil ne yazık kı sizin kronikleşmiş artık ve devamla kremlerinizi eksiltmeden kullanmanızda ameliyat olmadan o bölgenin iyileşmesine yardımcı olur elinizden geldiğince tuvalette uzun kalmamaya büyük abdestinizde klozet kullanmamaya ve bir tuvalet alışkanlığı oluşturun kendinizebu şekilde toparlandığınızı ve kolay kolay nüks etmediğini fark edeceksinizdir
Esrakurtoglu96 ebrar6036 hemoroid olabilir canım, bende de var da doktprum 40 ın çıktıktan sonra görün dedi, şu an gebe olduğumuz için müdahale edilemiyor, tabi ne kadar ileri derecede seninki bilmiyorum ama 🤷🏻♀️ geçmiş olsun ♥️
Masalumut Ada_kacira teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Birbucuk yıl önce botoks olmuştum gayet iyiydim. Düzenli hergun tuvalete de çıkıyordum iki ay önce doğum yaptım sıkıntılar tekrar başladı. Tuvalete çıkamaz oldum. Tekrar doktoruma gittim catlak yok ama basınç yükselmiş dedi. Locafen krem verdi sıcak su tut dedi. Tabi iki bebek tek şu tutamıyorum ama locafen i sürüyorum bide toz verdi optifibre
Ada_kacira Masalumut bu ilaçlarla toparlar güzelce siz sıcak suyu küvete doldurup batikon ekleyip bi yarım saat kaslar gevşeyen kadar oturun ama hiç olmazsa her gün yarım saatliğine gelebilecek birileri varsa uygulayın muhakkak rahatlattır sizi ilaçlardan daha fazla etkisini alırsınız
Masalumut Ada_kacira benim doktorum suya oturmaya çok karşı. Günde iki kere 5 6 dakika fıskiye ile su tut diyor. Suda oturunca aynı su enfeksiyon kapar diyor 🤷♀️