Herkese merhabaaa ☺️ Kucağımda mis kokulu oğluşumla yazıyorum bu hikayeyi normal doğumdan korkan ama normal isteyen arkadaşlar için ☺️ Öncelikle şunu söylemeliyim ben normal doğurduysam herkes doğurur 😂 40+4 ün sabahında kontrole gitmiştim nst de düzensiz sancılar vardı ama hissetmiyordum eve gittim görümcem ve ultra fazla enerjik 2 yaşındaki kızıyla .Kızı çok enerjik olduğu için onun etrafında düşeceksin yapma etme derken bebeği gün boyu hissetmediğimi farkettim eşim gece iştem gelince hastaneye gittik bebek gayet iyi ve yine düzensiz sancılar var bebeği hissetmememin tehlikeli olduğunu plasentanın görevini yerine getiremiyor olabileceğini düşünerek zaten günü geçiyor suni sancı verelim dediler . Yurtdışında yaşıyorum ve Almancam o kadar iyi değil ama benim annemin duaları kabul oldu diye düşünüyorum nöbetçi doktor Türk çıktı 🙏🏻😂geldi bana herşeyi anlattı ve doğumhaneye aldılar bizi ,gece 11 de başladı maraton bir saat sonra suni sancı verecekken benim sancılarım düzenli gelmeye ve hissetmeye başladım suni sancıdan vazgeçtiler böyle olunca . Sabah 10 a kadar kasılmalarım devam etti ama dayanılacak gibiydi ebe geldi açılmama baktı ve 1 cm dedi şok oldum ama rahim duvarı inceliyor çok az kaldı tamamen kaybolunca açılman hızlanır dedi ben tekrar yürüyüşler merdiven çıkma top ip akupunktur herşeyi yaptılar ama daha çok şiddetlenmeye başladı ve dayanamadım ağlamaya başladım öğlen dört olmuştu ve açılma sadece 2 cm ydi ama duvar kayboldu dediler ben dayanamayacağını sezeryan istediğimi söyledim sezeryandan önce epidural yapalım bi dene hala olmazsa alırız dedi ve 2 cm ile epidural taktılar tabi bu sırada idrar torbası taktılar öncesinde lavman yapmışlardı ve inanın bana hiç biri hayal ettiğimiz kadar kötü değil çünkü o sırada odaklandığınız başka bi durum var ve o acılar odak noktanızın etkisiyle azalıyor epidural takılırken bile kimseden destek almana gerek yok kendini çok iyi tutuyorsun dedi doktor ve epidurali taktı ben o kadar video izleyerek insanları dinleyerek o kadar korkutmuşum ki kendimi hiç biri o kadar da acımadı. O epidural nasıl bir nimettir inanamazsınız 😂 ama tabi belli saatten sonra etkisi azaldı ama iki saat sonra 5 cm olmuştu ve dört saat sonra 8 cm gece 12.30 da 9 cm olmuştu ve suyu patlattılar ve benim Türk doktorun mesaisi başladı uyuyakalmıştım tepemde sesler var gözlerimi hafifçe açtım doktor karşımda beni izliyor iki ebe kendi aralarında konuşuyor doktor gülerek doğurmak için beni beklemişsin dedi ve ben sanki melek gördüm biraz sancı verecez dedi ıkınabilmen için ve doğumu başlatıyoruz dedi ıkınma taktikleri verdi ve ben bir saat ıkındım sancı geldiğinde ama artık dayanamıyordum çok yorgundum ve sancılar çok vuruyordu ağlamaya çığlık atmaya başladım yapamıyorum dedim doktoru çağırdılar ve vakum uygulayabiliriz dedi en çok korktuğum vakum du üstelik ama inanın bana o bile ağrıtmadı vakum yapacam ama sen ıkınmaya devam edeceksin dedi bi anda herşeyi hazırladılar ben çok yorgundum ve o acı beni bayıltacak gibiydi ama vakumu hissetmedim bir kaç ıkınmadan sonra yavrum dünyaya geldi ve o çıkış anı o kadar değişik ki kesinlikle hiç video izlemeyip bişeyler bilmeden yaşasaydım bence çok daha güzel bi an olacaktı eminim 😂 sonrası zaten tekrar bir ıkınma plasenta ve sonra dikişler ama yine inanın bebeğinizi koynunuza aldıktan sonra o diğer acılar da hissedilmiyor 😇 çok uzun oldu farkındayım olabilidiğince kısa anlatmaya çalıştım sonuçta 28 saat süren bir doğum du 😂 ama sonu çok güzel ve şu an bir aylık kucağımda diyeceğim o ki asla korkmayın ben yapabildiysem sizde yapabilirsiniz ve ebemin dediği gibi doğum en fazla iki
güm süren bir ağrı sonrası daha ağrılı yavrum doydumu canı mı yanıyor neden ağlıyor diye 😒
Başarabilirsiniz güçlü happy Mom anneleri happy Kids e geçtikten sonra o ağrıları unutmuş oluyorsunuz zaten 💪🏻Herkese güzel doğumlar ❤️😂