Kızlar iyi geceler konu çok uzun aslında. Stresten kurtulamıyorum, kaynanam da cabası..
Ben 1 yıla yakın bebek düşünmedim. Uzak yere geldim hem şehre hem evliliğe alışayım istedim. Bebek fikrini erteledikçe eşim bana düşman oldu sanki hiç çocuk istemiyorum gibi. Sebebini anlatmak istediğimde duymak istemedi. Hem onun gönlü olsun artık hem de yaşım geçiyor diye plan yaptık.8 ay geçti İlk ay denedik yok yumurtlama günü yok başka sebepler derken en olabilecek yolları denedik. Bi umut test yaptım olmamış🤷🏻♀️ bi yandan hayal kırıklığı oldu bi yandan düşünmek için vakit kazandım acaba gerçekten hazır mıyım diye. Bi sonraki ay idrar yolu enf. Dolayı antibiyotik kullandım ve doktor bebek düşünme ilaç kullan dedi. Biz çok da önemsemedik hatta dikkat bile ettik olmaması için. Ama adetim gecikti. Kesin ilaçtan ya da pkos dedim. Okadar düşük ihtimale rağmen hamile olduğumu öğrendim. Şu an 19 haftalık olduk. Aşırı mide bulantısı ve kilo vermeli geçti. Hastanede bile yattım. Eşim bebek olmasına rağmen sanki çok hassas davranmadı. Çok kavgalarımız oldu. Ne kadar beni anlamasını istesem de hamile değilmişim gibi davrandı. Sanki kendi hamile gibi🤷🏻♀️bak hormonlarım değişti desem de keşke hamile kalmasaydım lafını çok ettirdi bana. Yoruldum kendimi anlatmaktan. Annem desem azcık sıkıntılarımı anlatsam boşanıp başına kalcam diye ödü kopuyor. Hatta okadar kızlarına uzaklaşmış ki erkek kardeşim haksız olsa bile hep onu tutuyor. Şimdi onlarla da konuşmuyorum. Kaynanam desem baş belası gibi. Dışarı iyi ama alttan alta sinsi biri. Hep iğneliyor hiç kimseyi beğenmiyor. Ama biri ona bi şey dese savunmaya geçiyor saldırıyor. Diğer torununu(kan bağım yok) sürekli bana övüyor. Eşek kadar çocuğu şımartmamı bekliyor. İğnelemelerine Cevap vermiyorum diye de alttan alta laflarını sokuyor. Bugün de tahammülümün bittiği andayım.
Asıl konu da şu aslında. Doğum günüm vardı. Eşim aynı gün değil de dün organize etmiş pasta keselim diye bana sürpriz yapacak. Hazırlık yapmışlar falan. Ama gelen kişiler bana değil hep bebeğe hediye almış🤦🏻♀️ ablası falan da hiç almamış. Biz ona almamıza rağmen. Bugün de tesadüf yine biraraya geldik. Eşim sona doğru belli etti sürprizi anladım deyince. Annesi boşa telaş yapmışız ozaman deyip lafını koydu😪 bir de durmadan diğer torununu övüp dikkat çekmeye çalışıyorlar. Banane ya ben neden şımartacağım 10 yaşında koca çocuğu. Dün bile hediyeleri açarken elime saldırdı hepsini çocuk açmaya kalktı. Kimse uyarmıyor bile🤷🏻♀️ şimdiden hastaneye herkes gidecek ben gidemiycem diye trip atmaya başlamış. Eve gelirsiniz dedim kaynanamın genel huyu surat asmaktır yine surat astı. Bıktım bu kadının tuhaf bakışlarından ve surat yapmalarından. Eşime anlata anlata heba oldum. İnanmıyor gibi. Ama dün kendi de başka sebepten kavga etti. Ben doğum zamanında hastaneye ne annem ne annesi akrabası gelmesin istiyorum. Sadece eşim olsun sancımı da onun desteğiyle atlatayım başka biri olmasın istiyorum. Şimdi tutmuşlar çocuk gelemiycek diye plan yapıyorlar. Gelmesin eve de gelmesin hiç gelmesin. Şimdiden aşırı sakınmaya başladım bebeğimi. Ayrıca aşı yaptırmadım. Korkuyorum kaybedeceğim diye ve kimseye nasıl gelmesin diyeceğim. Çocuk da okula gidiyor hele kışın daha da artacak vakalar. Kesin bebeğimin dibine dibine de girecek. Ben bunlara nasıl gelmeyin derim. Hastaneler ziyaretçi kabul ediyor mu. Kimse bana sormuyor ne düşündüğümü.