gonul1984 hakkınızda hayırlısı olsun. Eğer lh hormonu sizin yüksek ise ovü testi o çizgiyi hep koyu gösterir. Bunun için genel hormon taraması yaptırın. Benim öyleydi çünkü. Diğer husus ise clife macunu ilk birbuçuk yıllık evliydim kullandım. Yumurtladığımı hissettim. O süreçte minik bir lekelenme yaşadım. Ama o ay değerlendirdim hamile kalmadım. Bıraktım baş ağrısı yapıyordu. Sonra ki sene yumurta takibi yaptırdığım sırada üç ay düzenli kullandım ama hep adetlerimi ileri tarihe attı. Demem şu ki herkeste farklı etkiye sahip. Benim için bir kez yararı oldu o da ilk kullandığım senesi. Ama sonrasında yararı olmadı. Ben gebelik dışında en azından adetlerim düzene girsin istedim ya da sancılı adet olmayayım ama onlar için de etkisi olmadı. Adet zamanlarımı olduğundan öteye attı. Normalde maksimum 32 günde olurdum ama 45-50 yi gördüm o macun ile. Şeyda hanım sahibine ne zaman sorsam bana geç yumurtlamışsındır dedi. Ama ben ovü testide kullanıyordum kaç ay kullandım ama sadece bir kez pik gördüm o da yine hamile kalmadım. Sonra tüp bebek doktoruma gittik. Benim tiroid hormonum sorunmuş. Genetik haşimato çıktım. Yani 3.5 yılda gebe kalmama sebebim. Lh yi yükseltiyor süt hormonunu yüseltiyor yumurta tembelliği yapıyor bende. Hem de değerim 1.9- 2.1- 2.3 aralığında çıktı hep bakıldığında yüksekte değil. Yumurta takibi yaptırdığım doktor bana pcosun dedi. Nasıl üzülmüştüm halbu ki zayıf kılsız dinç bir kadındım. Amh iyi lh 24 çıktı diye öyle demişti. Ben de tüp bebek doktorumdan öğrendim herşeyi pco değilsin dedi senin sorun tiroid. Ovü testi yapman boşuna dedi senin lh yüksek dedi. Yani demem şu ki uzun oldu ama ilk önce özellikle tiroid hormonunuza baktırın bebek için. Bu kimyasal, düşük vs de bu hormondan oluyor. Ben dört yıla gireceğim iki kez kan ve idrarda gördüm ama bir hafta sonra acı bir şekilde adet oldum. Embriyo tutunmuyor. Şuan ben tiroid hapı içiyorum. İyi bir doktor bulun. Her doktor dikkat etmiyor tiroide. Önceki doktorum mesela. Yaş 27 kilo 52 tiroid 1.9 çıkmış. Buna dikkat etmesi gerekirken gayet iyi demişti. Her şeyde bir hayır var işte. Daha önce öğrenseydim daha önce çocuk sahibi olabilirdim.☺️