Merhaba hanımlar
Bebişim 22 günlük oldu ancak fırsat bulup arada size yazmak istedim 😇
Minik kız 39+1 de dünyaya geldi
Artık son haftalarda kontrollerime gidiyordum çatım uygundu 36 dan sonra 1 cm açıklığım vardı ama hiç sancım çıkmıyordu 😇
38+6 da kontrole gittim tekrar nst de yine sancım çıkmadı doktorum tekrar muayene etti 2 cm gibi açıklığın var bekleyeceğiz dedi muayene ettiği için hafif kanaman olabilir endişelenmemem gerektiğini söyledi neyse eve geldim akşamına dediği gibi biraz kanamam oldu normal diyip günüme devam ettim ertesi sabahtan akşama kadar hafif hafif devam etti akşam saat 9 gibi belimden makatıma ufak ufak sancılar gelmeye başladı daha önceki yalancı sancılara benzemiyordu 😇 acile gittik eşimle nst de ilk defa sancım çıktı doktor muayene etti önce ki muayenenin kanaması olabileceğini söyledi oda muayene edince benim kanamam daha da arttı 😀 evim yakın olduğu için(10 dk hastaneye) beni eve gönderdi sancıların sıklaşırsa suyun gelirse kanaman anormalleşirse gel dedi eve geldik yattık uyufum saat 2:30 gibi karnımda güp sesiyle uyandım 🙊burda okuduğum hikayelerde nası olur ya felan derdim bayağı güp etti 😇 tuvalete gittim ve suyum gelmişti ben anlar mıyım anlamaz mıyım diye hep endişelenirdim burda da sormuşluğum vardır ama gelince anlıyormuşsunuz bayağı şelale oluyormuş 😇 hemen hastaneye gittik saat 3 gibi 4 cm le doğumun başladığını söyledi dr sancı odasına alındım başladım sancıları çekmeye yaklaşık 6 saat kendi sancımla devam ettim 9 cm ile doğuma gittm kızlar 😇 sancılarımı çekerken ebem ve yardımcı personel çok güzel ilgilendi bu gerçekten önemliymiş çünkü insan o anda tutunacak dal ebe ve doktorun davranışları yönlendirmeleri ve kucak açması oluyor ben şanslıydım ebe konusunda sağolsun rahatlattı beni 😇 gece nöbetçiydi sabah tam nöbet değişimine gelmesine rağmen beni bırakıp gitmedi doğum esnasında da bi süre kaldı sağolsun ♥️ Sancılarımı çekerken belden aşağı sıcak suyla duş aldım burda da yardımcı personel çok ilgilendi hakkını ödeyemem inanılmaz rahatlattı duş beni yani hiç çıkasım gelmedi sıcak sudan 😍 pilates topu üzerinde hareket yapmak sancım geldikçe hafif hafif zıplamakta fayda etti ve tam böyle kuyruk sokumuna yapılan masajda çok iyi geldi aklınızda olsun 😇 neyse artık benim ıkınma hissim gelmeye başladı söyledim hemen doğun haneye geçtik doktor kafasını görebildiğini söyledi bundan sonrası sadece ıkınmaktı hanımlar ben bu kısımda biraz zorlandım 😇 kaka yapar gibi ıkınmamı tarif ettiler hiç nefesimi bozmadan bağırmadan ve inlemeden uğraştım uğraştım ama beceremedim 😇 (bunun ile ilgili video bilgi alabilirsiniz tavsiye ederim) sonra ebe geldi yukarıdan destek verdi o esnada ben ebeye direnç göstermişim farkında değilim karnımı sıkıyordum 😂 doktorum bi yandan ebe bi yandan ben bi yandan derken minik kuş geldi 😇 böyle çok duygusal olup ağlarım diyordun kavuşma videoları gördükçe pıtır pıtır göz yaşlarım dökülüyodu ama bebiko yanıma koyduklarında çok şaşkındım inanamadım benim mi diye sıcacıktı minnacıktı çok da ağlamadı minik kuşum 😍 bebeği bakıma aldılar benim de ufak bi kesim varmış 4 adet dikiş attılar sonrasında odaya geçtim ve bebişimş getirdiler kavuştuk 😇 dikişleri hiç hissetmedim sonda da yapıldı onu da hissetmedim korkmayın bunlardan sancılardan da korkmayın bunların hepsi doğal bi süreç insan o anda bilmediği bişey olacağı için heyecan endişe bir araya geliyor bende öyle oldu en azından ama siz ne kadar pozitif ve güçlü hissederseniz kendinizden emin olursanız Allahın izniyle atlatılmayacak birşey yok 😇
Biraz uzun oldu kusura bakmayınn 😇 hepinizin sağlıkla bebişlerinize kavuşmasını diliyorum 🙏🏻