Ilhan_h41 Kizlar epidural dogum sezeryan mi oluyor yani tek fark belden mi yoksa yine karindan kesiyorlarmi yoksa normal dogummu ?aklim Karisti arkdasim soyledi simdi doktorum izinde asistanjna ulasamiyorum bilen varmiki🤔
deletedmom87894 Ilhan_h41 bi epiduralli normal doğum var onu kesmiyorlar ama belinden iğne vuruyorlar sancılarını hafifleterek normal doğuruyorsun. 2.si epiduralli sezaeryan ise belden aşağını yine belinden bi ipne burarak uyuşturuyorlar ama sen ayıksın karından kesip alıyorlar
bebegimizibekliyoruz1 Ilhan_h41 epidural bir çeşit ağrı kesici gibi düşün ağrının şiddetini azaltıyor normal doğumda kullanılıyor ve belden yapılıyor sezeryanda spinal anestezi çeşidi var bu da belden aşağısını uyuşturuyor belden iğne yapılıyor ve bel aşağısı uyuşuyor ardından sezeryan olunuyor
Ilhan_h41 bebegimizibekliyoruz1 AMA su sekil anltildi bana eger acilman olursa epidurali normal dogumda kullanblrsn dedielr aksi takdirde ikimamazssjn dedi
ipekgumen 2 normal doğum yaptım şimdi 4 aylık hamileyim sezeryan istiyorum tüpleri bağlatmak için belden iğne spiral anestezi uğuşturma hissediliyor mu bilgi verirmisiniz 😊
bebegimizibekliyoruz1 Ilhan_h41 epidural zaten normal doğumda kullanılıyor sancının şiddetini azaltıyor epidural yaptırıp çok da güzel ıkınanlar var bazılarında sancıyı kesip dediğiniz gibi ıkınamayan var ya da açılmasını ilerlemesine engel olan da var kişiye göre değişiyor yani vücuda bağlı zaten epidural en erken 4 cmde takılıyor