Bende sonunda doğurdum🙏 38+3 planlı spinal sezeryan ile dopum yaptım.
Sezeryanı doktorumla beraber kararlaştırdık. Benim bebeğim tüp bebek ve kilolu olduğu olduğu için doktorum riske atmak istemedi. 4 kiloya yakın doğacak diye planlamıştık 3447kg olarak doğdu🙏
Benim hamileliğim gayet rahat geçti. En önce doktor seçimi kesinlikle çok önemli. Benim doktorum o kadar pozitif bir doktor ki beni bu sürece kadar çok rahatlattı. Önceki doktorum beni o kadar çok strese sokmuştu ki tansiyonum yükseliyordu ve ben 2 hafta boyunca tansiyon ilacı aldım. 10.haftada bu doktoruma geçtim ve tansiyonum düzeldi. Yani doktor seçimi çok önemli👍
Sezeryan doğumuma gelecek olursak öncelikle herşeyi bilerek ameliyata girmek daha rahat oluyor. Spinalde belden yapılan iğne biranlık bir sızı ile yapıldı ama çok kısa sürüyor panik olmaya bile zaman kalmıyor 👍 daha sonra bacakların ılık ılık ısınıyor ve o arada sonda takılmış haberim yok😂 başımdaki anestezi teknikeri bana herşeyi anlatıyordu. Şu anda sondan takılıyor ama hiç acımayacak merak etme dedi ve acımadı, çekiştirmeleri hissedeceksin ama merak etme hiç acıma olmayacak dedi. Bunu bilerek ameliyata girmek inanın daha da rahatlatıyor. Sadece benim bebek biraz yukarıda olduğu için 2 kere mideme çok baskı oldu sonra hemen bebek çıktı. O anda bebeğe bakmaktan kendimi unuttum😂 sonra solumum ile sakinleştirici verdiler ve ben çok rahladım. Bebek gitti benim dikişler yapıldı o arada uyuyakalmışım😂 bebek yukarı çıktı bende 1 saat sonra çıktım ve çok mutlu bir şekilde çıktım. Bebek sonra odaya geldi. Ben bebeği hemen kucağıma aldım ama ilk etapta sadece her yeri tammı, kilosu iyimi onun derdine düştüm😂😂 herşey gayet iyiydi. Beni tek zorlayan emzirmek oldu. İlk gün kesinlikle emmedi ama hastanemde bana emzirme konusunda o kadar yardımcı oldularki ben bilerek 2.gece de kaldım. Çıkarken bebeğim çok güzel emmeye başladı ve sütümde geliyordu. Ben özelde doğurdum ve 2 gğn boyunca hastanemde ebe ve hemşireler etrafımızda fır dönüyordu. Hastanem Kavacık Medistate İstanbul. Kesinliklr mükemmel bir konfor ile doğum yaptım🙏 sormak istediğiniz şeyleri keyif ile cevaplayabilirim👍