Evet kızlar doktoruma en son 34. Haftamda gitmiştim ve bir sıkıntım yoktu. Sıkıntısız bir hamilelik geçirdim bu zamana kadar fakat 35. Haftada sağlık ocağına kontrole gittim yüksek tansiyon ve ödemim çıkınca ebem tansiyon takibi verdi bunu doktoruma bildirince sen bana gel dedi. Evde doktora gidene kadar takip ettim ve tansiyonum 13/8 geldi sürekli, doktora gittiğimde doktorum da 14/10 geldi ve ödemim de vardı fakat bebeğin eşiğinde bir sorun görmedi doktorum ve tansiyon ilacına başlattı günde 2 defa ( alfamet) 😔 37. Haftamda yani bugün gebelik zehirlenmesi başlangıcı olduğu için ve tansiyonum yüksek gelmeye devam ettiği için 38+0 yani haftaya perşembe sezaryen günüm var. Doktorum doğumdan sonrada tansiyon ilacına devam edeceğimi ve doğumdan sonra ki sürecinde önemli olduğunu söyledi. Belki sağlık ocağında kontrolde ebe şüphelenmeseydi ortaya hiç çıkmayacaktı böyle bir şey ki burda forumda okuduğum bir yazı vardı arkadaşın birinde doğumdan sonra baş ağrısıyla ortaya çıkmış zehirlenme olduğu ( umarım sağlığı yerindedir 🙏🏻). Size demem o ki tansiyonun yüksek gelmesini hafife almayın. Takibini muhakkak yapın.