Hemsireeee Doğumdan 2 gün önce ilk defa hurma aldım , gebeliğim boyunca hiç yememiştim.39+6ydi ve açılmam ve sancım yoktu. Gün boyunca gittim geldim hurma ağzıma attım toplam bı 10 u geçmiştir 🙂 normalde soğuk duş alırım ama açılmayı kolaylaştırdığını duyduğum için o gün dayanabilecegim kadar sıcak bir duş aldım . Akşamına sancılarım başladı hatta hastaneye gidip nst çekildim açıklığına baktilar 1 parmak ucu kadarmış rahim ağzı da güzel yumuşamış ebe sıcak duş un etkisidir dedi hatta bilginiz olsun ☺️👍🏻 Neyse ertesi gün yine aynı şeyleri yaptım sıcak duş ve hurmaya devam ettim . Hatta banyodayken sancılarımın sık ve düzensiz geldiğini farkettim. Banyodan sonra sancılarım çok siklasmaya ve şiddeti artmaya başladı . Çok hızlıca ilerledi ve ben artık 6 gibi 3 dk bir şiddetli adet sancısı çekiyordum
20 sn sürüyordu, bir yandan da Dr ile iletişimde halindeyim geleyim mi hast. diye ama Dr sürekli daha basindasin sancıların iyice kuvvetlenecek ve 1 dk ya yakın sürünce gel doğuma çok var filan diyordu 20 sn bile beni tüketti 1 dkya nasıl dayanacam ben diye düşünüyor insan ama Allah bir şekilde sabrını veriyor . Neyse bekledim , Dr.un dedigi gibi olunca önce yakınımızdaki çalıştığım devlet Hastanesi’ne uğradım açıklığının durumunu ve doğum surecimin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için gittim. 5 cm acikligim vardı 3 dk da bir gittikçe daha da kuvvetlenen yaklaşık 50 sn süren sancılarım la artık takip edildiğim hastaneye gitme vakti gelmişti . 21:00 de hastaneye vardık gece 1:35 te doğum gerçekleşti. Bu arada o süre içerisinde Dr tekrardan ılık duş almamı sancılarımın rahatlayacagini söyledi. Ben yine duşa girdim ama bildiğiniz sıcak duş aldım 😂 Doktor doğumdan sonra bana sürecin şaşırtıcı derecede hızlı ilerlediğni , bu kadar erken beklemedigini söyledi 😄 ben bunun sebebini kesinlikle sıcak duş almaya bağlıyorum arkadaşlar.Epidural yada spinal almadan kesi yapılmadan doğumu gerçekleştirmek çok zor bir seçenek gerçekten sabır istiyor ama ben başka hiçbir seçenek dusunmedigim için ve böyle olmasını istediğim için dayandim Allah da o gücü verdi şükür şimdi çabucak toparlıyorum ve oğluşumla bol bol vakit geçiriyorum çok güzel bir duygu Rabbim bekleyen isteyen herkese en güzel şekilde nasip etsin ☺️❤️🤲🌸 @Zeynepdogan