Bradfordsneff MucizeAnne_ bence ikisi de değil. Araştırmalarım sonucunda ecrin ve buğlem ismini vermek iyi değil . Buğlem ismi Kuran’da geçsede anlamı cennet bahçesi değil manasız. Ecrin isminin anlamı da büyü gibi bir şeydi sanırım. Evlatlarımıza isim koyarken çok dikkat etmeliyiz. Ben türk dili ve edebiyatı okudum inanınki isim konusunda çok takıntılıyım ve çok araştırma yapıyorum. Kulağa güzel geliyor diye isim koymak çok yanlış çünkü isimler kişinin karakterine de yansıyor.
gamzosgamzos MucizeAnne_ ben Ecrin ismini sevdigim icin Ecrin diyecegim ama Buglemde guzel bence icine hangisi siniyorsa 😊
Tuliy5 MucizeAnne_ Ikisi de hoş değil. Ikisinin de anlamı yanlış biliniyor. Ecrin ücret demek. Buğlem ise anlamsız
Tuliy5 MucizeAnne_ Hayır, Buğlem’in cenneti müjdeleyen melek olduğu iddia ediliyor ama bu asla doğru değil maalesef. Diyanet’e telefon açabilirsiniz bilgi almak için. Anlamı uydurma olan çok isim var böyle. Yok Cennette çiçek, yok Cennette melek… 😔
Bradfordsneff MucizeAnne_ modern isimler pek hoşuma gitmiyor açıkçası benim de kızım olacak Mihrişah koymaya karar verdim Farsça kökenli bir isim sultanların güneşi demek ama buğlem ve ecrin ismine bakarak kurandan koymak istiyorsunuz diye yorumladım. Ebrar ismini koyabilirsiniz. Dürüst insan demek. Ben kurandan isim koymayı düşünsem ebrar ismini koyardım ama büyüklerin ismini de vereceğiz Havva Mihrişah olacak Allah’ın izni ile . Ama kurandan olmasa da olur derseniz mihra ismi var sevgili demek ama başka isimler de önermemi isterseniz seve seve araştırma sonucunda beğendiğim isimleri yazabilirim