Ben de doğurdum, 5 günlük taze anneyim. Doğum hikayemi anlatmak istiyorum, biraz olumlu biraz olumsuz bir hikaye. Bende rahim ağzı kısalığı vardı, 20. Haftadan beri hep yatarak geçirdim hamileliğimi maalesef, erken doğum riski taşığımız için aslında stresli geçti 34. Haftaya kadar. 37+4 de doğum yaptım, çok hızlı gelişti. Doğumdan 3 gün önce doktor kontrolüm vardı, nst de sancım filan da çıkmadı. Doğumdan 1 gün önce gezmeye gittik hatta. O gece sabaha karşı hafiften adet olacakmışım gibi bel ağrım vardı ama önemsemedim pek, hep olan ağrılardandır dedim. Sabah kalktım, yavaş yavaş gaz sancısı gibi sancım oldu ama üşüttüm sandım 😂 saat 3 de artık 10 dkya bir inen sancılar başladı, ve o zaman anladım doğurucam, eşimi aradım, hemen gelemedi, neyse hastaneye gittiğimizde saat 6 idi. Nstde sancılarım yüksek çıktı ki zaten artık duramıyodum sancıdan. Bi yandan doğurayım bitsin bu işkence diyorum, bi yandan nasıl doğurcam sancı böyleyse diyorum 😂 açıklığım gittiğimde 5 cm olmuş, meğer evde çekmişim çoğunu. doktorumu aradılar, gelmesi 1 saat sürdü trafikten, artık sancılar zorluyor, açıklık 8 cm olmuştu, doktor hadi doğumhaneye gidiyoruz dedi. Bana sancı geldiğinde neler yapmam gerektiğini söyledi, hamileliğimde de videolar izlemiştim ama o an öyle olmuyormuş. Sancı gelince ıkınmak lazım, ama ben yarı ıkındım yarı bağırdım tabi bağırmak boşa. Bi anda noldu anlamadım ortam kaos oldu, doktoru duyuyorum bebeğin kalp atışları çok kötü, acil sezeryana alıyoruz diyor, birilerine kızıyor, beni hem sakinleştirmeye çalışıyor, bir yandan da bacağımı kapatıyomuşum bana kızıyor aç bacağını diye 😂 neyse artık anladım kötü şeyler oluyor, var gücümle ıkındım, o sırada 4 kişi karnımdan bastırmış, eşim de yanımda girdi bu arada onu da duyuyorum elini sıkıyorum be bebek sıcacık geliyor, ama ben hal farkında değilim, yanağıma getirdiler, ağlamadı önce, dedim öldü, bikaç saniye sonra gözyaşları ve cıyak cıyak ses 😂 eşim ağlıyordu, doktor oh diyordu. Plesenta gelmedi onun için doktor bastırarak aldı, baktı ki meğer bebeğin eşinin bir kısmı ayrılmış. Dikişlerim atılırken anlattı doktor bebeği kaybedebilirdik sezeryana alana kadar, eşi de ayrılmış filan diye. Bu arada nasıl olduğunu anlamadık, doğumhanede heryer kan içindeydi, duvarlar, ultrason makinelerine falan bildiğiniz kanlar yürümüş, doktor bile anlamadı bu nasıl oldu diyor başımda. Neyse toplam 2 saatte doğurdum anlayacağınız. Bebeğim şuan sarılıktan yoğun bakımda ama bunu da atlatacak inşallah. Ben hemen ayağa kalktım bu arada dikişim azdı, 12 saat sonra taburcu ettiler zaten, şuan biraz emzirme ve göğüs yaralarıyla mücadele halindeyim ve tabi bebeğimden ayrıyım. Sizlerden dua istiyorum 🙏
Çok hızlı doğum yaptığım için pozitif dedim, geri kalanlar için negatif tabiki. Rabbim hepinize hayırlı kolay doğumlar versin. Mis kokusu herşeye bedel 😌