ebru_d_ Kızlar 32. Haftada çalışamaz raporu almak için adet tarihine göre mi 32 olmak gerek yoksa bebeğin gelişimine göre mi 32 olmak gerek. Ben devlet hastanesine gidiyorum bi kere rapor odasında sordum orda sistemde hangi tarih varsa dedi yani adet tarihime göre dedi. Geçen doktora sordum bebeğin gelişimine göre 32 hafta olduğuna dair bizler rapor veriyoruz zaten dedi. Rapor alanlar varsa beni de aydınlatabilir misiniz 😊
Garfield06 ebru_d_ benim raporumu yanlis duzenlemislerdi calisamaz olmasi gerekirken calisabilir vermislerdi. Bunuda 33 haftalikken farkettim duzelttirmek istedim. Doktor adet tarihimi degistirdi 32. Haftaya tekrar aldım. Bebegin gelisimine gore verilmez rapor bebek 34 te de dogabilir 39 da da bunun garantisi yokki
ebru_d_ Bu arada adet tarihime göre 2 hafta gerideyim geç döllenme olduğundan dolayı yani şu an bebek gelisimine göre 28+5 im adet tarihime göre 30+5 im ama mantıken doktorun bebeğin gelişimi 32 hafta olduğunda raporu vermesi lazım dimi, sonuçta adet tarihime göre doğum olmaz ki bebeğin durumuna göre olur diye düşündüm 🤔
Panda3101 ebru_d_ doktor vermiyor raporu rapor birimi veriyor.Eger siz doktorunuza çalışabilir yada çalışamaz raporu ne zaman alırım diye sormazsaniz doktor size söylemez.O yüzden siz doktora soracaksınız aksatmayin
DeryaYuz ebru_d_ ben de aynı durumdayım. Geç döllenme olduğundan geriden geliyorum. Henüz doktoruma sormadım ama mantık olarak 28 haftalık bir bebeğe 30 haftalıkmış gibi rapor vermek saçma diye düşünüyorum. Bebek kaç haftalıksa rapor ona göre verilmeli ki doğru bir bilgilendirme olsun. Ben henüz 22 haftalığım doktoruma danışacağım.
perihanguner Son adet tarihine göre veriliyor . Ben o şekilde aldım idari izin ve çalışabilir raporlarımı
ebru_d_ perihanguner Bana da rapor bölümü öyle dedi ama doktor da bebegin gelisimine göre 32. Haftada gel dedi Anlamadım gerçekten
ebru_d_ Panda3101 İşte doktora sordum çalışamaz raporunu neye göre alicam dedim adet tarihime gore mi bebeğin gelisimine göre mi dedi bebeğin gelişimine göre, çünkü önce bi muayene ediyoruz 32 hafta olunca rapora yonlendiriyoru rapor veriliyo dedi
Panda3101 ebru_d_ ne saçma şey ya bebeğin gelisimine göre falan değil son eder tarihinize Göre alıyorsunuz.
ebru_d_ Peki bir de ben devlet Hastanesi’ne gidiyorum hep ama bu ay özele gideyim dedim, bebeği eşimle birlikte görelim edelim diye, raporu özelden alsam bi fark olmuyor sanırım dimi, Sonra yine devlete gidecegim ama
ebru_d_ Panda3101 O zaman son adet tarihime göre ayarlayıp özele gideyim bi hem bunu da sormuş ve netlestirmis olurum, gelisime göre de derse iki hafta sonrasında devlete gider rapor alırım bende anlamadım hiç, ama mesela tahmini doğum tarihim ultrason kagtlarinda bebeğin gelişimine göre yaziyo adet tarihine göre yazmiyo o yüzden bende anlamadım mesela adet tarihime göre 39 haftalık doguracakken ben daha 37 haftalık gibi olcam 🤔
Melisa01 Bana doktor 32. Haftada verdi mantık olarakta bence bebeğin gelişimine göre verilmesi gerekiyo. Sonra sistemde 37. Haftaya gelince otomatik olarak çalışamaza dönüyo
ebru_d_ Melisa01 Peki sistemde doğurmuş olmam gerekirken ben daha dogurmamis olacağım mesela bu sorun olur mu acaba
MerveAlyaBilgili Bebeğim geç döllenme olduğu için doktorum sistemden adet tarihimi değiştirip, gelişimine göre 32. Haftada raporumu verdi.
ebru_d_ MerveAlyaBilgili Bana kimse sistemden degistirelim de demedi 😔 doktor sadece son adet tarihini söyleyince iki hafta geriden geliyo dersin dedi öyle bende ne zmn almam gerektiğini anlamadim rapor odasi adet tarihine göre diyo doktor gelisime göre diyo
MerveAlyaBilgili ebru_d_ Doktorun ile görüş canım, çalışıyorsan doğum sonrası kalım süreni etkileyecek sistemden adet tarihi değiştirmemiş olması. Sistemden det tarihini mutlaka değiştirmesi gerekiyor.
ebru_d_ Garfield06 Yani öyle tabi ama sistemde aslında duzeltmeleri daha doğru olurdu ama sistemde de düzeltmediler çok saçma ya