Oncelikle allah isteyen herkese nasip etsin kimseyi evlat eksikligiyle sinamasin allahim 🙏
Biraz uzun olabilir simdiden kusura bakmayin 😅🤭
Benimki planli sezaryendi, basindan beri sezaryen istemistim erken gelme riski vs hic olmadi 39.hafta icin sezaryen gunumuz verilmisti. 6 eylul sabahi saat 8.30 da annem ve esim hastaneye gittik. Kan testlerim vs yapildi. Doktorum 10.30 da alicaz demisti ameliyata. Testler ciktiktan sonra nst cekildi ameliyat onlugunu giydim sonra beni almaya geldiler. Esim giremedi medicana esleri almiyomus. Neyse zaten iyiki girmemis bayilirmis 🤣 sonra ameliyathaneye indik anestezi doktoru spinal mi genel mi diye sordu zaten doktorumla spinal icin konusmustuk. Spinal dedim imzalar atildiktan sonra ameliyathaneye girdim. Sedyeye aldilar sirtimda igne yapmak icin oturur pozisyonda olamak gerekiyor benim cok sirt agrim vardi orda biraz zorlandim bacaklar kapali omuzlar one dogru pozisyonda oturmak gerekiyodu neyse uzun surmedi ve aci hic hissetmedim sadece igne girisini oda saniyelikti. Sonra sicak olmaya basladi ayaklarim yatirdilar, doktorum sondami takti (aslinda hic istememistim ama cok gerekli bisey gercekten, dogumdan sonra da kaldi ertesi gune kadar cok rahat ettim surekli sivi tuketmekten olmasaydi tuvalete gidip gelmek cok zor olurmus ) sonra test etmis bi aletle aci hissedip hissetmedigimi tabiiki hicbir his yoktu 🤣 dokunmalari falan hissediyosun tabi sanki karincalanma gibi bi his. bu arada hemsirem elimi tutup bana olanlari anlatiyodu ona surekli ustumu ort diyodum 🤦♀️ orttum merak etme diyodu. En cok ondan rahatsiz oldum 🙈 Cok kisa bir sure sonra 2-3 kere bastirma hissettim bizim kiz cikmak istememis 🥰 yerini cok sevmis dedi doktorum, orda baya aci hissettim gogus altina bastirdilar ama anlikti yani ve normal dogumda da oluyo aynisi zaten. Sonra kuzumun sesini duydum cok sukur doktorum hemen gosterdi sonra yanimda temizlendi sonra yanagima koydular optum sonra babasina goturduler giydirmeye vs esim ameliyathane kapisinda tirtir titriyomus 🤦♀️🤣hemsirem gitti videosunu cekmeye esimin cok gormek istemistim onun o ilk gorme anini 😇Sonra dikise basladilar. Orda hafif gogusumde agri hissettim anestezidenmis istersen sakinlestirici yapim dedi anestezi doktoru bende yok istemem dedim sonra agri biraz artinca doktorum yapalim istersen dedi tamam dedim bence onu bebek cikar cikmaz yaptirin biraz sarhos gibi oluosun ama rahatliyosun 😁dikisler 30 dk falan surdu ama bana cok uzun gibi geldi 🤧kizimi cok iyi gorememistim neyseki bitti beni odama cikardilar herkes ordaydi bebegimde ben odaya girdim arkamdan geldi 😁 harika bir duyguymus cok tatli bi kizimiz oldu cok sukur allahima 🤩🤩🤩
6 saate bir agri kesici yapiliyo o yuzden aci cok olmadi. Ilk yuruyus tahmin ettigim gibi olmadi. Cok su ictim nescafe bitter cikolata rezene papatya cayi hosaf ne gelirse onume bitirdim surekli yurudum pes etmeden ve cok faydasini gordum. Gaz ve tuvalet sorunum olmadi cok hizli hallettim onlarida. Hic agriyi dusunmedim. 2.gunu cok daha iyi oldum eve gelince dusumu aldim su gecirmez bant ile pansuman yapildi sezaryen yerime. Evim buyuk merdiven vs bile sorun olmadi. Surekli hareketliyim bebegimi kendim alip koyuyorum 3.gunumdeyim bugun cok sukur allahima.
Siza tavsiyem; kesinlikle yuruyun yatmayin. Cok sivi tuketin. Hosaf kesinlikle yapin. Rezene papatya cayi kesinlikle icin aktardan alip kendiniz denleyin. Ben nescafe hic sevmem ama sirf hemsire dedi diye ictim 3 bardak. Bas agrim olmadi. Hafif omuz agrim oldu ve gaz agrilarim cok oldu ama onun sayesinde cok defa gaz yapabildim ve cok rahatladim. Hikayem bu kadar atladigim veya sormak istediginiz birsey varsa burdayim :) allah herkese kolay dogumlar nasip etsin. 1 gun dayanin sonrasi muhtesem 💗 🤭