ZZeynepP1903 Kızlar idrar yolu enfeksiyonum var antibiyotık kullanıyorum bıtmesıne ıkı gun kaldıda genelde özelde hep yaptırdım doktorum saglık ocagında verebilirsin dedi merak ediyorum saglık ocagında randevu almak gerekiyo mu idrar tahlili için yoksa direk gidip verebiliyomuyuz ?
MerveNur- ZZeynepP1903 gebelerde öncelik tanındığı için ben hiçbir şeye randevu almıyorum gerek yok gelip direk girebilirsin dediler
nevamm1 ZZeynepP1903 randevu değilde gebelik izlemi yapiyorlarmi beni ayda bir cagiriyorlar kan ve idrar tahlili için birde saatleri var mesela bizim sağlık ocağı saat 10 a kadar alıyor tahlil sabah erkenden git yoksa almazlar.
ZZeynepP1903 MerveNur- bu işlerde biraz acemiyim hamıle kalınca herseyı ogrenmeye basladım onun oncesınde bi hastane gecmisim veya saglık ocagı gecmısım pek olmadı tesekkür ederim cnm kafama göre gidebilirim yani sevindim
ZZeynepP1903 nevamm1 valla en son ne zaman gıttım hatırlamıyorum saglık ocagındakı hemsırem hamılelık surecınde ıkı uc defa gelsen yeterlı demişti hiçte gitmedi daha suan 18 haftalıgım bu ay tetanoz asısı ıcın gıdecegım. Tmm cnm erkenden gıderım o zaman sagolasın.
Kerem_mom Aklınızda olsun enfeksiyon için idrar kültürü isteyin normal idrar tahlili değil . Ben ilk idrar tahlili yaptırdım kendi doktorum kültür yaptıracaksın dedi.
Kerem_mom ZZeynepP1903 sanırım kültür de kesin belli oluyor enfeksiyon var mı yok mu , bana özellikle kültür dedi . Kültür sonucunda da üreme var mı yok mu diye yaZıyor.
Kerem_mom Bu arada kültür de sağlık ocağında yapmadılar belki burda yapmıyorlardır bilemiyorum onu bi sorun. Ben hastanede yaptırdım sonrasında
Baharozdemir Idrar tahlili ya da kültürünü saglik ocaklarında yaptırmayın derim, aile hekimimiz hastanede yaptırım daha net sonuçlar çıkıyor deyip yönlendirdi bizi de, fikriniz olsun istedim