Eveeet sonunda ben de doğurdum 💪🏻 40+3 olan oğlumun açılma olmasına rağmen gelmeye hiç niyeti yoktu, bu sabah suni sancı alarak başladık doğuma. Sabah 10 da almaya başladığım sancı ufak ufak saat 2 ye doğru vurmaya başladı. Başlarda 2 cm olan açılma suni sancının yoğunlaşmasıyla saat 2 ye doğru 5 cm oldu. O noktada epidural aldım. Aslında epiduralin de can acıtan bir yanı yok ama belden iğne vs düşüncesi gereksiz yere kasılmanıza sebep oluyor. Neyse epidurali de aldık rahatladık ve yarım saat sonra açılma 8 oldu. Sonra beni kaldırdılar yürüttüler pilates topunda zıplattılar çünkü bebek hala kanala yerleşmemişti. Kanalda olsa açılmam güzel ilerliyordu. Neyse bu yapılanların hiçbiri maalesef bir işe yaramadı ve ebem canım ebem beni ıkınmaya zorlattı bebek kanala yerleşsin diye. O sırada epiduralin etkisi biraz olsun geçmeye başlamıştı sancıları ve bel ağrısını çok ciddi hissetmeye başlamıştım. Sancılar girdikçe ben ıkınamadım normalde insanlar sancıyla ıkınırmış ama ben yapamadım bir yanda ebenin eli içerde bebeğin başında bir yandan aşırı bir sancı bir yanda da ıkınma çok zor oldu. Bacaklarımı kasmaktan kramplar giriyordu bu da extra bir acı tabi. Neyde bunu da yapamadık ve tekrar epidural aldım. Saat 5.30 olmuştu ve artık hiç gücüm kalmamıştı biraz epiduralin rahatlatmasıyla birlikte nst de sancı çıktıkça ebem beni ıkındırdı ne kadar epidural de olsa o ıkınma sırasında her şey hissediliyor maalesef, çığlık çığlığa epey bir ıkındık ve neyse ki bebeği kanala yerleştirdik, saat 6 ya doğru artık doğumhaneye dedi ama mosmor olmuştum dilim damağım kurumuştu artık yapamayacağım dedikçe beni sakinleştiren canım ebem ve eşim desteğiyle bir güç doğumhaneye indim ama sancılar son seviyede ve ben artık dayanamıyordum. Doktorum geldi ıkınmalarımız doğumhanede devam ediyordu ama artık yalvarıyorum nolur alın da nasıl alırsanız alın diye. Sancı çekmek sıkıntı evet ama bebeğin başı çıkana kadar olan acı daha bi başka. Hiç böyle hayal etmemiştim ama resmen çığlık çığlığa saat tam 6 da doğurduk 😅 kafa çıkınca rahatlıyorsun zaten ben dayanamadığım için doktora kes de çıkar dediğim için 2 dikişlik bir kesim var biraz sabredebilseydim kesisiz olacaktı ama o an nasıl olursa olsun yeter ki bitsin diyorsunuz. Şimdi meleğim yanımda uyuyor sütüm de hemen geldi çok şükür bir sıkıntımız da yok. Belki çok yeni doğum yapıp yazdığım için olumsuzlukları daha çok görüyorum şu an ama onu kucağınıza verdikleri an her şey bitiyor çektiğiniz acının bir kıymeti kalmıyor. Rabbim hepinizi sağlıklıca bebeğinize kavuştursun 🙏🏻🌸