Sebnemamirli miyomun yeri çok önemli. Rahim ağzındaysa normal doğumu engelliyorsa sezeryen öneriyor doktorlar. Fakat sezeryen olayım o sırada miyomlarım da alınır diye düşünme çünkü hamileliğin boyunca miyomların da hormonlardan dolayı büyüyecek rahminde büyüyeceği için alınması doğru değil rahimde büyük bir dikiş olacak ve bir sonraki hamilelikte rahimdeki dikiş açılabiliyormuş ya da rahimde yapışıklık olabiliyormuş. Ben normal doğum düşünüyorum mesela.
Bazıları da normal doğumla atılıyor miyomlar diye düşünüyor onlar kopup gelebilecek birşey değil sadece hormonlar düştüğü için miyomlar da doğumdan sonra küçülüyor
- haftaya kadar miyomlar baskı yaptığından ağrıların olabilir ben sadece 18. Haftamda 5 gün şiddetli sancı çektim şuan 21. Haftamdayım ağrım hiç yok umarım seninde hiç ağrın olmaz 🙏🏼
Biz doktorumla şöyle planladık doğumdan sonra 2. Gebeliği düşünmeden kapalı ameliyatla miyomlarım alıncak. 2. Gebelikte düşük riski yaşamamam için.
Çünkü miyomu olan kadınlarda miyomun olduğu yere yerleşirse bebek beslenemeyip düşükle sonuçlanıyor 1 düşüğüm var sebebi muhtemelen miyomlar.
merak ettiğin birşey olursa cevaplarım 😊