YusEb Arkadaşlar ben bı doktordan randevu aldım ama fiyatı diğerlerine oranla daha uygun o yüzden emin olamadım ayrıntılı ultrason diye aldım ama doktor normal ultrasonla mi bakacak yoksa farklı bı cihazla mi bilemiyorum.sekrete tekrar tekrar sordum renkli mi 4d mi diye evet dedi.baska nasıl sormak gerekir kesinleştirmek için????
Dml1234 YusEb canım benimkisini ilk normal ultrasonla baktı her yerini iyice inceledi sonra inceleme bittikten sonra renkli olarak yüzünü vücudunu gösterdi. Sekreter renkli ve 4d dediyse başka sorulacak soru yok bence. Bitek cd veriyormusunuz diye sorulur heralde
Nily YusEb canim ikinci duzey ultrason olarak geciyor adi ona dikkat et mutlaka Sadece 4d olanlar bebegn goruntusunu almak icin yapiliyor ama ikinci duzeyler organlara bakmak icin Bunu arastirmistim zamaninda. Yapan doktorda perinatolog olcak
Duygue YusEb ayrıntılı ultrason cihazını sorabilirdin bende 120 tlye yaptırdım canım başka bi doktora göre daha uygundu ama senin nekadar dediler
YusEb Dml1234 dediğim gibi her yerde ücreti çok fazla olunca insan acaba bunda bı sıkıntı mı var diye düşünüyor.senin iç organlarada bakılmış mıydın ayrıntılı da yani bebeğin iç organlarina?
YusEb Bustagur İstanbul da değil cnm orda da çok araştırdım ama bulamadım uyguna Edirne de buldum oraya da yakınız o yüzden ordan aldim
OznurEmilli Merhaba YusEb merhaba; geçen sene istanbul çamlıca görüntüleme merkezinde yaptırdım fiyatı ise 180 TL idi, Cd kaydı istersende 200 Tl fiyatı vardı. Bu sene fiyatlar nasıl bilemiyorum ama geçen seneki bu şekildeydi.
Dml1234 YusEb evet iç organ kol bacak kemikleri kafa tası selviks uzunlugu bebeğin eşi rahim suyu hepsi incelendi ölçüm yapıldı rapor çıkartıldı. istanbul bayrampaşa kolan hastanesinde yaptırdım öneririm 340 tl civarıydı
gonulcelen Nily taramayı nerdeyse artık bir çok doktor ya da hastane yapıyor ama işte herkes acaba renkli mi diye merak ediyor asıl soru yapan perinatolog mu olmalı? Ztn ücreti fazla olan perinatolog yani bu konunun uzmanı sonuçta uzmanlık almış o yüzden de fiyatı farklı
gonulcelen YusEb detaylı taramayı yapan kişinin ünv önemli olan yani perinatolog mu ? Ztn iki ultrasonla da bakıyor ultrason 4d olması değil ölçüm ve organları tarama yaparken bilgi ve tecrübesi önemli olan ztn en iyi tarama 2d yani siyah beyaz olanla oluyor 4d ile yüzünü vs gösterip fotosunu cekiyor. Bnm doktorum da gittiğim perinatologda öyle yapıyor netten araştırmam da o şekildeydi. Tecrübe ile sabittir 😊
Elifserkan Kaçıncı haftada yaptırdınız ki? Birde ozellere neden o kadar para verme gereği duyuyosunuz ben ayrıntılı ultrasonu devlet hastanesinden yeni yaptirdim yani 19 haftada , ücret ödemedim ve gayet güzel ilgilendi doktor perinatolog olması şart tabiki.. bebeğin her yerine bakıyor 4 sayfalık rapor verdi bana
gonulcelen Elifserkan aynen devlette ztn bir tane perinatolog oluyor ücretsiz yaptırabilir biraz randevu zor alınabilir yoğunluğa göre o kdr ama renkli ultrasonu detaylı tarama olarak görmek veya beklemek cok yanlış çünkü renkli ultrason bebeği gösteriyor sadece ölçüm için uygun degil. Yüzünü gösterirse daha net görüyorsun o kdr
edaun YusEb detaylı ultrason demek sadece yüzünün renkli görüntüsünü almak değil, bebeği en az yarım saat incelemesi lazım. Beyni, kalbi böbrekleri midesi idrar kesesi kol ve bacak uzunlukları vs. herşeyine bakması lazım. Detaylı ultrasonu da perinatologların yapması gerekir
ozlemsal YusEb 4d detaylı ultrason anlamına gelmiyor ikinci düzey ultrason da doktorunuz bebeğin detaylı organ incelemesi kordonundaki damar sayısına kadar bakar
Babyboymom YusEb cnm normal ultrasonla bakıyorlar. Ben devlet hastanesinde yaptırmıştım üniversitede sende öyle yaptırabilirsin belli haftalarda organ gelişimine bakıyorlar ayrı bir makina yok yani
Elifserkan Kosmosss bursa'da yaşıyorum yüksek ihtisas eğitim ve araştırma hastanesinde yapılıyor ben orda yaptırdım canım birde Uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde yapılıyor diye biliyorum diğer illeri bilemiyorum
Kosmosss Elifserkan hmm teşekkür ederim canım Kocaelindeyim ben burda Üni hastanesini araştırayım belki vardır