Bende doğurduummmm 💃🏻😀
Bu bebeğimden önce iki tane kayıp yaşadım o yüzden hamileliğim hep tedirginlikle geçti ama çok şükür 38+5 de planlı sezeryan ile yavrumu kucağıma aldım ☺️ Doktorumla beraber 31 ağustos için spinal sezeryana karar vermiştik ama ben o kadar panik ve korkak bir insanım ki spinalin genele döneceğini biliyordum yinede denemek istedim 🙈😀 Sabahtan yatışım yapıldı odada damar yolum açılıp varis çorabım giydirildi ( doktorum önlem amaçlı giydiriyormuş)ameliyathaneye indik spinal iğnem yapıldı eğer doğru pozisyonda durulursa tek seferde yapılıyor ve damar yolu açılmasından bile daha kolay bir işlem ben o panikle titremeyle bile tek seferde yaptırabildim iğneyi zaten sonrasında hemen uyuşmaya başlıyorsunuz uyuştuktan sonra sondam takıldı onuda hissetmedim ameliyata başlamadan önce defalarca kontrol ediyorlar hissedip hissetmediğimi ve benden onay almadan başlamadılar. Doktorum geldi işleme başladı şöyleki acı asla yok ama ne yaptığını hissediyorsunuz ve eğer benim gibi panik bir insansanız tansiyonunuz yerle bir 🤦🏻♀️😀 tabi durum böyle olunca anestezi doktoru uyutmak istedi beni bebeğimin ilk çıkışını göremedim ☹️ Ama ten teması yaptırmışlar birara gözümü açtım bebeğimi gösterdiler iyimi diye sordum iyi olduğunu öğrendim ve beni tekrar uyuttular. Ameliyata girdiğimde saat 11 di 11.25 de meleğim kızım Deva’m dünyaya geldi 12′de de ben odaya gelmiştim. Sonrası 3-4 saat uyuşuk olduğum için ağrı sızı olmadı yavaş yavaş uyuşukluk gitti tabi bu arada sürekli serum takılı ağrıda o vakite kadar azalmış oluyor spinalin güzel yanlarından birisi bu. Bebeğimi emzirdim güzeldi tuttu ama ikinci emzirmede yoruldu uyanmadı hızlı nefes alıp vermeye başladı ve kızımı yoğun bakıma aldılar 😰 ben tabi kendimi unuttum evladımdaydı aklım ama bir taraftanda ayağa kalkmam iyi olmam gerekiyordu. Beni uyuttukları için ameliyat sonrası 6 saat hiçbirşey yiyip içmedim 6 saat sonunda kahve su sıvı şeylere başladım hemen kahve içmememe rağmen hiç baş ve bel ağrım olmadı. Veee korkulu rüyam o ilk kalkış anı ve karına bastırma olayına gelmiştik çevreden duyduklarımdan dolayı aşırı korkuyordum yapamam sanıyordum iki hemşire geldi sondamı çıkardılar acı yok ufak bi yanma hissi oldu sadece sonra karnıma bastırmak istedikler ama ben bastırmasanız olmaz mı deyince (korkaklığım yine iş başındaydı 😀) o zaman alttan bakalım dediler eeee benim vajinusmus geçmişim vardı zaten o yüzden sezeryan olmuştum onada itiraz ettim ve hemşireler sağolsunlar karnına sert şekilde masaj yap aynı anda poponu kaldır indir dediler öyle yaptıkça kan geldi ve kontrol etmiş oldular 👍🏻 Ve destekle beni yataktan tek seferde kaldırdılar ne başım döndü ne de aşırı bir ağrı hissettim çok şaşkındım ama adım atıyor yürüyordum beni ayakta gören ailem tabi şok çünkü mimliyim bikere korkaklıkta 😳😀 sonrasında hiç yatmadım 2 saate bir kalkıp yürüdüm yürüdükçe ağrı gitti ertesi gün sabahta gazımı çıkardım. Ameliyattan çıktığımda hasta bezi koydular ayağa kalktıktan sonra depend e geçtim ve büyük rahatlık mutlaka edinin 👍🏻 Ben hem pijama hem gecelik almıştım yanıma pijama giydim üşüyordum annem indirip kaldırdığı için sorun olmadı. 2 gün hastanede kalıp taburcu oldum ama yavrum 5 gün küvezde kaldı 5. gün sonunda kavuştum evimde şuan melekler gibi uyuyor 😍 Sezeryandan asla korkmayın etrafta anlatıldığı kadar zor değil tabiki kişiden kişiye değişiyordur ama asla dayanılmıcak ağrılar olmuyor benim gibi korkak birisi bile doğurduysa herkes doğurur 😀benim doğumum pozitifti umarım hepiniz sağlıkla evlatlarınıza kavuşursunuz 💐🙏🏻