Herkese merhaba, bugün doğumumun 2. Günü. 20. Haftamda plasenta previa teşhisi konuldu ve rahim ağzım tamamen kapalıydı sonuna kadarda bu şekilde devam etti. 36. Haftada nst de sancım çıktı bir gece yatış yapıldı sancı durunca eve geçtim. 37. Hafta kontrole gittiğimde dr um rahimde kanama görmüş ama panik olmamam için bana söylememiş 2 gün sonra için tekrar kontrol günü vermişti. 37+5 te kontrole geldim diye geldim ama dr um o gün sezaryenimi planlamış bana usg de kanama alanını gösterdi ve riske atmak istemiyorum bugün yapalım dedi. Aslında 38+2 de sezaryenim
planlanmıştı. Bana yatış işlemleri yapıldı ailem geldiğinde beni hazırlayıp ameliyathaneye indirdiler. Ben her türlü tıbbı müdahaleden çok korkan biriyim ayrıca beni kan tutar. O yüzden biraz panik oldum. Ameliyathanede sonda takıldı orda çok korktum ama herkesin korkacağı bişey değil sonra genel anesteziyle doğumum oldu. Ameliyatım çok güzel geçmiş doktorum hiç kanaman olmadı dedi, rahime yapışıklık yoktu zaten, kan takviyesinede gerek kalmadı çok şükür. Sadece stres yüzünden biraz tansiyonum yükseldi oda 24 saat içinde düzene girdi. Sizlere tavsiyem previalı iseniz gerçekten istirahat etmeye özen gösterin yükselmese bile kötü bir şey yaşamayın diye. Ben sslında 32 ye kadar hiç bişey yaşamadım olanların hepsi ondan sonra oldu ama istirahatte etmedim gebelik boyunca son zamanda mecburen yatmıştım. Doğumdan sonra hastanenin diyetine uyarsanız şekersiz kuru erik-kayısı hoşafı, rezene içerseniz gazınızı kolay çıkarıyorsunuz. Ayrıca ben büyük tuvaletimide 2. Gün çıktım yani diyeti uymanın faydasını gördüm diyebilirim. Soracaklarınız varsa yanıtlarım Allah herkese yavrusuna sağlıkla kavuşmayı nasip etsin🙏🏼