Minikus çapa da tedavi olsun amniyosentezide çapa da yaptılar 18. Haftamda yapıldı . Üç doktor beraber girdiler böyle büyük şırıngalar ile kanından bebeğin konumuna göre beş şırınga ile sıvı aldılar .. girmeden önce bize bir sürü kağıt imzalattılar düşük thlikesi ölim tehlikesi kabul ettigimi hakkında ... eğer sadece engelli olup olacagını öğrenecek olsaydık yaptırmazdım ama bebeğe bulaşıp bulaşmadığını ögrenicektim ve ona göre başka ilaçlarda kullanmam gerekicekti bu sebeple yaptırdık hiç düşünmeden . Sıvıları alması bir 20 dakika felan sürüyor ever biraz acıyor çok basit bi işlem değil en sonunda artık bayılcam Demiştim ben . Bu arada öncesinde genetik uzmanları aile genetiğini felan soruyorlar bizsürü soru çizelge hazırlıyorlar . Sıvılar alındıktan sonra öyle çok şiddetli bi agrı yok ama evet agrımıştı karnım ve iğnenin sokulduğu yer öyle çok büyük bi agrı değil bide ben kışın yaptırmıştım çok üşümüştüm daha çok agrımıştı yatıp dinlemen gerekiyor bi süre evde ... Sıvılaırn hepsinin testini çapa yapmıyordu bi testi özel laboratuvara götürdük hani dört tanesini hastane bıraktık bitanesini labratuara ona da yaklaşık 800 lira ödeme yapmıştık bi test için . Daha sonra ili hafta içinde felan test sonuçları çıkmıştı çok şükür hiç bir sıkıntı yoktu temizdi . Ama takibi bırakmadılar iki hafta da bir üç haftada bir detaylı ultrasyona girdim .