Xxxseliiiin 2 tane kedim var 3 yıldır bizimle birlikteler çok seviyorum ama şu son zamanlar aşırı kusuyorlar artık ne halı kaldı ne koltuk hamile olduğum için tiksiniyorum malt veriyoruz olmuyor veterinere götürüyoruz gayet sağlıklı en kaliteli mamaları kullanıyoruz artık ben de şaşırdım kaldım strese sokacak hiç birşey yok kendi hallerindeler daha ne yapmalıyız bilmiyorum
bahtnurr1 Xxxseliiiin evde çiçeğiniz falan var mı belki yaprağını yemiştir , farklı yaş mama vermiş olabilir siniz , banyo yaptırdıysanız üşütmüş olabilir ,hairball lı mamaları deneyebilirsiniz bi ara benim kedim de kustu ama bu sebeplerden
denizvebulut Xxxseliiiin tüy yumağı sebebiyle kusuyor olabilirler mi? Kusmadan önce öksürür GB ses çıkartıyorlar mı?
Ece003 Xxxseliiiin benimde köpeğim var oda kusuyordu sonradan fark ettim ki evdeki oyuncaklarını kemirip midesi öğütememiş ve kusuyormuş öyle birşey olabilir mi veya evden yiyecek veriyorsanızda olabilir ben veriyordum kestim
Doce Xxxseliiiin kusmayı bilmem ama tüy ile nasıl başa çıkıyorsunuz annemin yanında doğum yapmaya karar verdim ama evde kedi var tüyden tiksiniyorum havada uçuyor bı kaç kere kızımın dudagindan aldım tüyü
Xxxseliiiin bahtnurr1 çiçeğimiz yok kısır oldukları için mamaları sabit kısırlaştırılmış kedi maması banyoyu da ayda bir yaptırırız üstünden kaç zaman geçti gerçekten problemleri ne bilmiyorum
bahtnurr1 Xxxseliiiin hairball dene istersen bide bilmiyorum benim kedime iyi geldi ama üşütmüştü aynı zamanda , mevsim geçişi belki çok tüy yaladığı için kusuyordur kedi çimi yedirdiniz mi. Gerçekten zor durum
Xxxseliiiin denizvebulut doktor da tüy diyor ama haftada mutlaka 2-3-4 kusuyorlar öksürmeden öğüre öğüre 😂 hamile değilken sorun etmiyordum ama şimdi evdeki halıları koltukları bir görseniz hormonsal sinir krizi geçiriyorum
Xxxseliiiin bahtnurr1 kedi çimini doktor daha çok kusturuyor diye önermedi şu maltlar varya onlardan yediriyoruz gerçekten bi yerde tahammülü zor hani haftada bir yada ayda bir olsa vesselam gözümüze gelmez gülü seven dikenine katlanır misali ama sabah bir kalkıyorum halı boydan boya kusmuk 🙄
Ezgisn Veterinerinize danışmanızı öneririm yani muhakkak sormuşsunuzdur fakat eğer streste olduklarını düşünüyorsanız bitkisel bi takviye(veda kot bayoun) tavsiye edebilirim benim kediminde çiş problemi vardı yatak yorgan bırakmadı evde ama şimdi taşınma durumumuz olmasına rağmen çok sakin ve işler yolunda gibi gözüküyor 🙏🏻
Xxxseliiiin Ezgisn dediğiniz şeyi soracam inşallah iyi gelir veteriner bile akıl sır erdiremiyor ki bunlara aşıları tam zamanında yapılır öksürseler soluğu veterinerde alırız adam bile bırakın kendi hallerine artık deyip çıktı 😂 bulunduğumuz yerde pek veteriner gelişmişliği de yok başka doktora götürelim maalesef
Ezgisn Xxxseliiiin Yani bizim sorunumuza çok iyi geldi dediğiniz gibi bi garipler akıl sır ermiyor 🤷🏻♀️😬 umarım sizde kısa sürede sorununuzu çözersiniz sevgiler 🌸
Zeynep007 Xxxseliiiin kedi kusması en büyük nedeni mutlaka yuttuğu yada yaladığı şeylerdendir tuvalet kumunu eşeleyip patisini bile yalaması sonrasında midesinde enfeksiyon yaratabilir aman dikkat !
Xxxseliiiin Doce onda da şöyle baş edebiliyoruz alerjik astımım olduğu için maalesef doktor ya kedi ya kendin dedi bende onlardan vazgeçemezdim düzenli traş ettiriyoruz 4 ayda bir mesela bir de onun için şu ihlasın büyük süpürgelerinden aldım koltukta havada tüyü tozu çekip alıyor
Zeynep007 Xxxseliiiin bizim kedi de şunu fark ettim evde ne zaman temizlik yapılsa kusuyor, çünkü bir yeri vileda yapınca pıtır pıtır yürüyor oralarda sonra da patileri temizlerken o kimyasalı da yalıyor bu yüzden kusuyormuş kerata bizde eşimle bayağı anlamadık ama belki işinize yarar bu bilgi 🤷♀️
lunam Xxxseliiiin sorun bu da olabilir, kediler tıraştan hoşlanmazlar strese girerler. Çünkü tüyleri onlar için bir çok şeyden koruyucudur. Tıraş ettirildiği için depresyona giren kediler bile var. Sizin tıraş ettirme aralığınız da çok sık. Sakinleştirici vs verilerek yapılıyorsa o da kusturuyor olabilir.
Aysemuhammet Xxxseliiiin topaklanma oluyor söktürücü gim cat ürünü var ben kullandım tavsiye ederim belki ondandır mama ne kullanıyorsunuz
Xxxseliiiin Aysemuhammet gim catin maltı var işte onu kullanıyoruz birde bi kedimin alerjisi olduğu için royal canin starilizedi kullanıyoruz
denizvebulut Xxxseliiiin Hassas sindirim sistemine sahip kediler için özel mamalar var birde ondan mı deneseniz acaba? Bildiğim proplan Delicate var kullananlar memnun. Başka markalarda da vardır bu tarz mama büyük ihtimalle.
Aysemuhammet Xxxseliiiin bende kısırlaştırdım iki hafta oldu tam hiç kusma vs yasamadık o dönemde bile ama önceleri ev içine kusmaları oldu nadir ara ara hiç yaşamıyorum şimdi kumunu değiştirin bi de isterseniz 🤷🏻♀️