Merhabalar. Dün 39+5′tim. Sancılarım gece 2′ ye doğru 10 dk da bire düştü. Daha sonra apar topar hastaneye gittik. Tabi ilk gebeliğim , yeni evliyiz. Öyle ağır sancılar değil güle oynaya gittim başta. Hatta acile giriş yaptığımda acildekiler doğum için geldiğime inanamadı. Daha sonra açılmama baktılar 2 cm, nst de sancı çok az çıktı. Bende eve gitmek ve evimde sancımı çekmek istedim. Eve gittim , sancılarım çok ağır ağır vurmaya başladı. Gece 5′te tekrar hastaneye gittim. Saat 6′ da yatışımı yaptılar. Açılmam 3-4 cm. Nst de sancım az çıktı. Kendi sancımla beklerken tekrar muayene ettiler. Ebe suyumu patlattı. Bu arada alt muayene yaptıramayan , hatta ilişkiye giremeyen ben için imkansız bir şeyi başarmıştım ama çok uğraştılar benimle. Hatta bu yüzden sezeryan bile yapmak istediler ama direttim. Sonra suni sancı verdiler. En zor kısımlardan biri buydu canım çok yandı direkt epidural istedim. Anestezi sanırım 5 cm-6 cm de epidural verdi. O an o kadar rahatladım ki. Bütün sancılarım bitmişti. Adı üstünde Prenses doğum 🥰 saat 7.30 dan saat 9.30 a kadar epiduralla doğumumu yaptım. Ancak şunlara çok dikkat ettim epiduraldan önce suni sancıyı her verdiklerinde yere bacaklarımı ayırıp çöküp afedersiniz kaka yapar gibi ıkındım. O sebepten açılmalarım çok güzel ilerlemişti. Ikınmayı çiş yapar gibi değilde kaka yapar gibi yapın çok işe yarıyor 😊 Saat 9.30 da doğumum başladı. Allahım Allahımm… doktorum geldi inanamıyorum sana dedi maşallah… alt muayeneyi yaptırmazken senden normal doğuma hiç umudum yoktu 2 saatte açılman 10 cm dedi. Hadi doğumu yaparsın dedi güç verdi bana. Allah razı olsun doktorumdan. Sonra doğum yaptım. Alıp kucağıma verdiklerinde inanamadım. Bir evlat gerçekten bir mucize insan için. Öyle farklı bir duygu ki. Bu bebek şimdi benim mi , ben mi doğurdum dedim. İnanamadım. Rabbim hayırlısıyla gebe olan herkese böyle güzel bir doğum nasip etsin. Zorlukları da anlattım çünkü inanın doğuma güle oynaya gidilmiyor. Ama sonundaki duygu her şeye bedel. Alt dikişlerden ziyade sanırım zorlamadan dolayı altta çok az ödemim oluştu. İnşallah bu kısımları da atlatıp evladımla Allah nasip ederse güzel vakitler geçireceğim. Dualarınızı bekliyorum. Bende burada doğumunu bekleyen bütün güzel anneler için doğumum esnasında dua ettim. Rabbim yardımcımız olsun 🥰🌸💐