ballanne Ness3 @Gizemis @Mom3834 merhabalar. Umarım etiketlemeyi unuttuğum biri yoktur. Ancak fırsat buldum yazmak için. Öncelikle ultrasonda kilo ile doğum kilosu farkını sordum. Ultrasonda verilen değer ortalama bir hesap, doğumda +- 500gr oynayabilir hatta bazen 1kg yakın bile oynayabilir dedi. Kesin kilosu şudur demek doğru olmazmış. Doğuma eş almıyorlarmış pandemiden dolayı. Odada bir refakatçi birde eş yanımızda kalabilirmiş. Ben 35+4 te gittim. Bundan sonra haftada bir gitmemi istedi. NST takibi ve muayene takibi yapılacakmış her hafta. Bugün de girdim NST ye. Kontrol süremiz dolmadan gitmemizi istiyorlar yani ama randevu alarak tabi. NST ye ayrı ücret veriyoruz(ben kamu çalışanı olduğum için indirimli giriyorum tam fiyatını bilmiyorum)
doğum ücreti normal için 2700, epidural 800, zorunlu sezaryen 3400, spinalli ekstra 1400, isteğe bağlı sezaryen 6200 olmuş. Mesai saati dışı kendi doktorunu çağırmak 1800 tl daha.
bu fiyatlara covit testi dahil. Normal doğum 1 gece, sezaryen 2 gece kalıyormuş. Bebek yoğun bakım var ve sgk kapsamında. Ayrıca bebeğin ilk muanesi de bu fiyatlara dahil. Doğum sonrası tulum veriyorlarmış bebeğe. Lohusa şerbeti veriyorlarmış. Sıcak suyu isteyince getiriyorlarmış. Organizasyon şirketi oda süslemesi için yasakmış ama kendimiz süsleyebilirmişiz covitten ötürü. Ayrıca gebe eğitimleri oluyormuş onlar bize haber verecekmiş son haftalarda. Orada yenidoğan ekibi ve ebeler daha detaylı anlatıyormuş her şeyi. Bir de bana artık bol bol yürü ve hareket et dedi. Kilodan değil, doğum kolaylığı için. Aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz bir şey varsa buyrun🥰