Rabbim hepinize kolaylik versin öncelikle🥰 bende buradaki pozitif normal doğum poslarini okuyunca çok ozeniyordum hep okuyordum edindiğim tecrübelerden motiveyi hep aklımda tuttum. Birbirimizi tanımıyoruz ama Allah hepinizden razı olsun çok şey öğrendim burdan. Uzun uzun yazamıyorum ama soruları alabilirim bı hafta önce post açmıştım sancım var diye o gün doğurdum. Sabaha karşı 4 gibi sancima uyandım her zamankinden farklıydı anladım doğum sancısidir 20 dk da bir geliyordu siklasmasini bekledim ama yatakta nasıl kivraniyorum sancı girdikçe eşimin elini sıkıyordum😅 saat 8 oldu 5 dk ya düştü sancım yine sabrettim daha fazla şiddetlensin gidecem dedim akşama doğru saat 6 oldu neyse artık dedim dayanamıyorum hastaneye gittim ( yürüyerek gittik 20 dk lik yolu zar zor yürüdüm doğumu kolaylassin diye😅) açıklığım 2 cm doğum başladı dedi ama doktor izinde bizi ambulansla başka hastaneye gönderdi. Doğuma girdim suni sancı verdiler çünkü benim sancım şiddetli değildi hala (hiç korkmayın sancı sancidir bence sadece suni sancı doğumu hızlandırıyor) açıklığım 7 cm oldu doğuma aldı ikin diyor ebe ama benim ıkınma hissim yok sancım az nasıl olacak dedim, kalk dedi nst ye bağladı sancım şiddetlendi bu sefer odada tekim beni yalnız bıraktı koridorlardan çığlık çığlık sesler doğuran kadınların ay vah halleri benim psikolojim bozuldu bu nedir dedim adammi öldürüyorlar😨😅😅 hep dua ettim dilim hep zikirliydi hiç moralimi bozmadım Allah’a sığındım yapabilirim dedim arkamdaki dualara inandım..
Nst den kaldırdı dayanamıyordum artık kalk yürü dedi hızlı hızlı doğumun kolaylassin. Yürüdüm o sanciya rağmen çömelip kalktım çok zordu ama kendi kendime dedim ki ben kolaylastirmassam bu süreç çok uzun sürecek artık baskı hissetmeye başladım bebek geliyor diye bağırdım hemen aldı doğuma. Ebem çok iyiydi bana çok iyi davrandı çok güzel komut verdi söylediklerini bir bir yaptım nasıl ıkınmam gerektiğini. Bı kaç kere ikindim bı baktım bebek çıktı ama o çıkış anını nasıl oldu bilmiyorum çekti karnım bosaldi bebeğimi karnımın üstüne koydu herşey bitti gitti🥰🥰 ama dikişler çok zordu bir saat dikti beni onun acısı doğumdan daha zor oldu uyusturdu ona rağmen çok acı çektim çünkü mantarim ve enfeksyonum vardı dikisi zor tutturdu kanama durmadı. Size tavsiyem şimdiden enfeksiyon ve mantarıniz varsa hiç ihmal etmeyin ben ihmal ettim çok zor oldu suna bile dikislerim çok ağrıyor ve hala dikislerim düşmedi.
Çok şey var yazacak ama uzun oldu galiba 😅 şimdi bebeğim yanımda yatıyor Rabbim olmayan herkeze nasip etsin ve hepinize kolaylastirsin kolay doğum olsun. Hep Allah’a sığının oranı hep dua ile geçirin Allah kulunu yalnız bırakmıyor kendinize de güvenin moral çok önemli.