mervesarp2005 36 . Haftaya girerken nihayet bebeğimin tüm alınan kıyafetlerini de yıkayıp ütüleyip yerleştirdikten sonra hastane çantamı hazırladım. Ben kendi çantamı hazırlarken buradaki bir çok aynı konu başlığından faydalandığım için belki size bir yararı dokunur açısından paylaşıyorum. Bebeğim için *Ebeye verilmek üzere tül kese içinde : 1 adet etek bezi ( 10'lu hastane çıkışında bulunan), iç zıbın, dış zıbın,ayaklıklı altı,şapka,eldiven,1 adet bebek bezi (benim tercihim prima) *2 adet etek bezi *3 adet ikili takım (ayaklıklı) *1 adet tulum *3 adet iç zıbın *3 adet şapka *3 çift eldiven *1 adet önlük *1 adet çorap *6 adet bez mendil *pişik kremi *1 adet cam biberon *10 adet bebek bezi * 1 paket alt silme pamuğu Kendim İçin Çantamda *2 adet penye gecelik *1 adet dantelli gecelik sabahlıklı takım (fotoğraf için) *2 adet çorap *terlik,taç *1 paket depend emici külot * 1 paket göğüs pedi *elektirkli göğüs pompası *ıslak mendil *kağıt havlu *normal havlu aklıma gelenler bu şekilde bayanlar. eksik gördüğünüz varsa fikirlerinizi beklerim.
mervesarp2005 Zuhal2205 😀 benn onu herkes biliyodur diye öyle yazmıştım ama sanırım yöresel bir söyleyişmiş sanırım. Penye kundak örtüsü hami şu hastane çıkışlarında olan.
Ozgesah355 Zuhal2205 kızlar baktım bu penye battaniye gibi kundak bezi oluyor 😅 kundak için ince battaniye gibi
mervesarp2005 :) hastane çıkışlarında olan penye battaniyeler var ya kızlar ona etek bezi deniyor bizim buralarda. Müslin bezin daha kalını olanı:)