elif8 Kizlar pko ne demek? Benim yumurtalarim buyumuyor ve kendiliginden catlamiyor? Illa ilac icmem lazim buyutmem ve catlamasi icin? Ilac icmezsem ovulasyonum olmuyor hatta 50 gunde bir adet oluyorum? Pko bu mu demek? Boyum 1.65 kilom 51 … bende hashimato var ama hersey normal hormonlarim bile normal. Esimin sperm testi de iyi sadece morfoloji 3%
Meryemtrksoy elif8 canım benimde aynıydı 40 günü geçerdi illa ki düzensiz olduğu için adetim yumurtam ne zaman çatlıyor onu da anlayamazdık hep takip yapıp ilaç iğne şeklinde ilerliyorduk benim eşimin de sperm de bi problem yoktu ama kilon filan var mı ? Ben zayıfladıktan sonra kaldım adetim düzene girdi 🤔
Cananyildiz elif8 pko ultrason ile muayenede görünür canm.Yumurtalar için arı sütü, bal,polen karışımı, prowomen,inofolic combi vb seyker deneyeblrsn
Deletedmom_5 elif8 Ultrasonda bakılmadan pko oldugunu anlamazsınki canim ama genelde hasimato hastalarında hep oluyor bendede var
Meryemtrksoy elif8 kilon da yokmuş aslında ya 🤷♀️Haşimato bende de var tsh filan kaç çıktı genelde oda yüksek oluyor birde prolaktin progestan hormonu filan baktırdın mı hiç ? Doktorun bütün testlerini yaptı mı ya da
Sksksksks elif8 canım bende onu kullandım yumurta kalitesi için iyi bir ilaç bende pko var adetim düzensizdi onun sayesınde düzene bindi
Deletedmom_5 elif8 Dogurdum sükür 😊 allah isteyen herkese nasip etsin insallah😊 ama tedavimi aksatmadım hic
Merkun elif8 pko çok kapsamlı canım. Yumurtalarda sorun olabilir bunuda ultrasonla görür. bende pkoluyum bende erkek hormonu normalinden iki kat fazla 50 kiloyla bu tanı konuldu bana. Bende olanlar: Vitamin b12 eksikliği demir eksikliği böbrek bezi üstlerim çalışmıyor tüylenme aşırı yani erkek tüylenmesi kadar insüline karşı direnç adet düzensizliği sivilcelenme aşırı kilo artışı ben 7-8 sene kortizonlu ilaçlar kullandım b12 demir takviyesi oldum. yumurtalarımda kist vardı adet söktürücülerle kendiliğinden patladılar.
nevamm1 elif8 Yumurtalıklarda kist var demek oluyor canım benim ultrasonda kist görünmedi ama hormon testlerine bakarak çok hafif pko var demişti benim adetlerim çok duzenliydi günü sasmazdi doktorum hamile kalmana engel olacak bir durum yok demişti yani kistin boyutuna ve hormon değerlerine göre bunu söyledi canım bazı vitaminler verdi kullanmam için zaten 2 aya hamile kaldım.
Meryemtrksoy elif8 o zaman çok da engel olcak bi durum yok bence çok fazla polikistik olup da hamile kalan arkadaşım da var bazen polikistik olmadığın halde de öyle diyolar en başlı belirtileri kilo aşırı kıllanma adet düzensizliği filan zaten bendede çok belirtisi yoktu ama hep polikistik diyorlardı yumurtalarım büyümüyordu kendi kendine hep ilaç içiyordum çatlamıyordu da onun içinde iğne oluyordum
Meryemtrksoy elif8 polikistik dediyse ondan olmuyordur canım hormonlarına filan da baktırmışsın oda kötü değil diyorsun çünkü ne zamandır istiyorsunuz ? Eşin sperm sayımını bi üroloji ye gidip yaptırsa aslında tüp bebeğe yapılıyormuş gibi süzerek yapıyolar tam sayı veriyor daha sağlıklı olur
mirayim_00 elif8 Pko yani polikistik over, yumurtaların çatlamadığı için çok sayıda yumurtan olması demek